Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nastavlja šokirati

Jedna od najvećih senzacija u Riju piše povijest: Bilo bi to prvo zlato ikad!

Portorikanka Monica Puig, 34. tenisačica svijeta, šokirala je dvostruku wimbledonsku pobjednicu Čehinju Petru Kvitovu u polufinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru i borit će se za zlatno odličje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mlada, 23-godišnja Portorikanka Monica Puig pokazala je i protiv Kvitove kako uvjerljive pobjede kroz turnir nisu bile slučajne. Puig je u 2. kolu svladala 14. nositeljicu Ruskinju Pavljučenkovu sa 6-3, 6-2, a potom sa 6-1, 6-1 izbacila aktualnu pobjednicu Roland Garrosa i 3. nositeljicu Španjolku Garbine Muguruzu.

Čehinju je svladala sa 6-4, 1-6, 6-3 i postala prva portorikanska sportašica koja će osvojiti olimpijsko odličje. Pitanje je samo hoće li biti srebrnog ili zlatnog sjaja.

Kada bi u finalu Olimpijskih igara uspjela pobijediti bolju iz drugog polufinala, u kojem se sastaju Amerikanka Madison Keys i Njemica Angelique Kerber, Puig bi postala prva osvajačica zlatnog olimpijskog odličja za Portoriko koji u povijesti ima dva srebra, boksača Luisa Ortiza iz Los Angelesa 1984. i hrvača Jaimea Espinala iz Londona 2012.

Branitelj zlata iz Londona 2012. Britanac Andy Murray ponovno je bio na velikom iskušenju i u četvrtfinalu, nakon što je u 3. kolu izvukao 0-3 u trećem setu dvoboja s Talijanom Fabiom Fogninijem, ovogodišnjim pobjednikom umaškog ATP turnira. U četvrtfinalu je Murray tek u 'tie-breaku' odlučujućeg seta uspio slomiti otpor čvrstog Amerikanca Stevea Johnsona te nakon dva sata i 11 minuta konačno mogao proslaviti pobjedu 6-0, 4-6, 7-6 (2) i prolaz u polufinale, u kojem ga čeka bolji iz dvoboja Francuza Gaela Monfilsa i Japanca Keija Nishikorija.

Tenisačice - polufinale:

Monica Puig (Pur) - Petra Kvitova (Češ) 6-4, 1-6, 6-3

Tenisači - četvrtfinale:

Andy Murray (VB/2) - Steve Johnson (SAD) 6-0, 4-6, 7-6 (2)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider