Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Turnir za pamćenje

Senzacija: Napravila čudo i donijela svojoj zemlji prvo zlato u povijesti!

Portorikanska tenisačica Monica Puig svojoj je državi donijela prvu zlatnu olimpijsku medalju u povijesti nakon što je u finalu olimpijskog turnira svladala 2. tenisačicu svijeta, Njemicu Angelique Kerber sa 6-4, 4-6, 6-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Puig je ujedno prva portorikanska sportašica koja se okitila olimpijskim odličjem, jer su dosad medalje osvajali samo šestorica boksača, hrvač Jaime Espinal i atletičar Javier Culson. No, nitko od njih nije uspio doći do zlata, kao što je to, suprotno svim očekivanjima i prognozama, uspjelo 22-godišnjoj tenisačica, trenutno 34. na pojedinačnoj WTA ljestvici.

Od šest suparnica koje je na Puig na svom putu do zlata morala pobijediti, njih četiri bile su nositeljice. Prvo je svladala Slovenku Polonu Hercog (6-3, 6-2), potom je održala lekciju 14. nositeljici Ruskinji Anastaziji Pavljučenkovoj (6-3, 6-2), a još je uvjerljivija bila u trećem kolu protiv 3. nositeljice Španjolke Garbine Muguruze (6-1, 6-1). Za proboj u polufinale dala je samo dva gema Njemici Lauri Siegmund (6-1, 6-1), a za plasman u finale svladala je dvostruku wimbledonsku pobjednicu i 11. nositeljicu olimpijskog turnira Čehinju Petru Kvitovu (6-4, 1-6, 6-3).

Iako joj je ovo bilo tek treće i daleko najvažnije finale u karijeri te u dvoboj protiv aktualne pobjednice Australian Opena ušla s dva poraza u međusobnim dvobojima, Monica Puig je protiv Kerber odigrala još jedan meč za pamćenje. Nakon što je osvojila prvi set 'breakom' za 6-4, a Kerber se vratila u drugom setu na isti način, Portorikanka je povela 5-0 u odlučujućem setu. Kerber je u šestom gemu sa servisom spasila jednu meč-loptu i imala čak šest prilika za 'break' u sljedećem. No, Puig je svaki put odigrala odlično i nakon dva sata i devet minuta finala iskoristila četvrtu meč-loptu za veliko slavlje i najveću pobjedu u karijeri.

Finale olimpijskog turnira tenisačica u Rio de Janeiru pamtit će i hrvatska sutkinja Marija Čičak koja je dobila čast suditi taj dvoboj.

U dvoboju za brončanu medalju Čehinja Petra Kvitova svladala je Amerikanku Madison Keys sa 7-5, 2-6, 6-2 U Češku je otišla i bronca u konkurenciji ženskih parova. U dvoboju dvije češke kombinacije Lucie Šafarova i Barbora Strycova sa 7-5, 6-1 svladale su Andreu Hlavačkovu i Lucie Hradecku.

Tenisačice - finale:

Monica Puig (Pur) - Angelique Kerber (Njem/2) 6-4, 4-6, 6-1

Za 3. mjesto:
Petra Kvitova (Češ/11) - Madison Keys (SAD/7) 7-5, 2-6, 6-2

Tenisačice, parovi - za 3. mjesto:
Lucie Šafarova/Barbora Strycova (Češ) - Andrea Hlavačkova/Lucie Hradecka (Češ/6) 7-5, 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider