Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iduće za četiri godine u Tokiju

VIDEO 'Moramo biti oduševljeni onime što su hrvatski sportaši napravili u Riju'

Hrvatska može biti jako zadovoljna s Igrama u Riju. Iako se i prije početka najavljivao velik broj medalja, ipak je, možemo reći, u njihovoj raspodjeli bilo iznenađenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spektakularnim vatrometom, spušten je zastor na 31. Olimpijske igre. U 17 dana nastupilo je više od 11 i pol tisuća sportaša u 28 sportova. Na legendarnoj Maracani ceremoniju zatvaranja pratilo je 50 tisuća gledatelja. Igre su zatvorene plesom i pjesmom, u ritmu sambe.

''Moramo biti oduševljeni onime što su hrvatski sportaši napravili u Riju. Deset medalja od čega pet zlatnih je doista povijesni doseg. I bit će doista teško našim olimpijcima na idućim Igrama srušiti to ostvarenje. Neki su oduševili, a neki nisu, no to je draž Olimpijskih igara. To nije samo specifičnost Hrvatske, tako je i u drugim zemljama'', rekao je reporter Nove TV Saša Lugonjić koji se javljao s Olimpijskih igara u Riju te nadodao:

''Kod nas je apsolutno najveća senzacija Sara Kolak, a sigurno je da smo više očekivali od rukometaša i Snježane Pejčić. No, možemo im samo poželjeti medalju u Tokiju za četiri godine.''

Iduće Olimpijske igre za četiri godine bit će u Japanu. Točno na suprotnoj strani zemaljske kugle, a neke od najvećih zvijezda iz Rija poput Bolta i Phelpsa tamo se ipak neće natjecati.

Phelps je postavio neke standarde koje će biti jako teško srušiti. Olimpijsku karijeru završio je s 28 medalja od čega 23 zlatne. Usain Bolt je apsolutno sportaš iste kategorije. Vrlo slična priča, treći put zaredom osvojio je tri zlatne medalje i jedan je od najvećih atletičara u povijesti. Definitivno najveći sprinter svih vremena.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider