Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prvak na koljenima

Gasol španjolski tragičar u još jednom porazu: Brazil šokirao 'furiju'!

Španjolski košarkaši doživjeli su još jedan poraz na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 2. kola skupine B turnira košarkaša na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, u kojoj nastupa i Hrvatska, domaćin Brazil je svladao europskog prvaka Španjolsku sa 66-65 (18-13, 16-18, 19-14, 13-20).

Junak brazilske pobjede bio je Marquinos koji je nakon skoka u napadu 5.5 sekundi prije kraja popravio promašaj Huertasa i doveo svoju momčad u vodstvo od 66-65. Nakon minute odmora pobjedu Španjolskoj pokušao je donijeti Sergio Llull, ali brazilska obrana zatvorila mu je prodor pod obruč, pa je španjolski branič uputio šut preko ruke s pet metara iskosa koji nije pronašao cilj.

Tragičar u španjolskim redovima ipak je bio iskusni centar Pau Gasol koji je 23 sekunde prije kraja pri vodstvu svoje momčadi 65-64 promašio dva slobodna bacanja. Ukupno je Gasol promašio čak sedam od 12 slobodnih bacanja na utakmici.

Najefikasniji u sastavu Brazila bili su Huertas sa 11 i Marquinos sa 10 koševa, dok je Gasol sa 13 poena i 10 skokova bio najučinkovitiji u španjolskoj reprezentaciji.

Brazil sada ima po pobjedu i poraz, dok je Španjolska neočekivano pala na 0-2 nakon što je u 1. kolu izgubila od Hrvatske sa 70-72.

U 2. kolu ove skupine od ponoći će igrati Litva i Nigerija, dok će Hrvatska protiv Argentine igrati od 3.30 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider