Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'idemo do cas-a'

Mateša dao nadu: Žalit ćemo se na tri razine. Nepravda mora biti ispravljena

U Riju je s predsjednikom HOO-a razgovarao reporter Nove TV Saša Lugonjić...

Ove nedjelje u Hrvatskoj kući u Rio de Janeiru napravljena je proslava srebrne medalje Damira Martina, no tema dana je bila žalba Hrvatskog olimpijskog odbora na rasplet finala u kojem je naš veslač izgubio za pet tisućinki.

Iz Rija se za Dnevnik Nove TV javio reporter Saša Lugonjić.

* Ostaje gorak okus i pitanje je li tu ipak moglo doći do podjele zlatne medalje. Damir Martin je super zadovoljan, ali svi drugi se pitaju može li se nešto promijeniti i može li se našem veslaču dati zlatna medalja. Napisana je žalba Svjetskoj veslačkoj federaciji, a kakve su šanse da se nešto promijeni provjerili smo kod predsjednika HOO-a Zlatka Mateše.

"Imate tri nivoa na kojima možete reagirati. Prvi je Svjetska veslačka federacija. Njima smo uputili zahtjev da neovisni eksperti pogledaju tu snimku i uložili smo žalbu na pravilo 80. u pravilniku veslačkih natjecanja. Već smo dobili i odgovor da će snimka biti proslijeđena Swiss timingu i oni će dati svoju ocjenu".

"Drugi nivo je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach, koji je i gledao tu utrku i čestitao mi na podjeli zlata s Novozelanđaninom. Nije imao pojma da neće podijeliti dva zlata"

"Treći dio je žalba Sportskom arbitražnom sudu - CAS-u. Mi ćemo sigurno ići i prema tome jer je to pitanje zaštite i integriteta našeg sportaša", rekao je Zlatko Mateša.


* Vjerujete li da se odluka može promijeniti i da Martin dobije zlatnu medalju?

"Bilo je takvih slučajeva gdje su se medalje oduzimale i davale. Zašto ne? Sportaši su ovdje najvažniji. Nepravda mora biti ispravljena ako je postojala".

Cijeli intervju s predsjednikom HOO-a pogledajte u priloženom videu.

Recimo i da je Slavko Mezdjić, međunarodni veslački sudac posljednjih 19 godina, rekao da 'fotofiniš nikada ne griješi, pogotovo ne ovaj, koji je rađen po najnaprednijoj tehnologiji'.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider