Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
hoo sprema žalbu

Sramotan potez organizatora? Navijači poludjeli, traže zlato i za Martina!

Iako smo svim srcem ponosni na Damira Martina i srebro koje je osvojio, isto tako se pitamo je li to srebro trebalo biti zlato...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Je li pravedno što se organizator olimpijskog turnira veslača odlučio na takav način poigrati srcima svih Hrvata, a ponajviše Damira Martina. Vukovarac je u finalu samca na Igrama u Rio de Janeiru prošao kroz cilj s identičnim vremenom kao i Novozelanđanin Mahe Drysdale, ali to nije bilo dovoljno za zlatnu medalju. Razlog? Pet TISUĆINKI sekunde...

Je li to pošteno? Naime, ranije su Simone Manuel i Penny Oleksiak podijelile zlato na plivačkoj utrci 100 metara mješovito, dok su na utrci 100 metara leptir podijeljena tri srebra.

U svim tim utrkama gledale su se desetinke sekunde, nikako tisućinke koje su našem Damiru Martinu odnijele zlato. Zašto??

Zar je logično da se tisućinke sekunde gledaju u veslačkoj utrci na DVA kilometra u kojoj su šanse da odlučuje fotofinish uistinu male? Ili je logičnije da tisućinke odlučuju u utrci na svega 100 metara?

Iz Hrvatskog olimpijskog odbora je najavljeno da će se dopisom obratiti Međunarodnoj veslačkoj federaciji i izraziti svoje nezadovoljstvo odlukom koja je donesena na Martinovi štetu.

No treba naglasiti, da ni u jednoj disciplini ni na jednim olimpijskim igrama u novijoj povijesti (osim u Londonu 1908. godine) nisu dodijeljena dva para istih medalja. Uvijek su bili zlatni, srebrni i brončani, pa su stoga jako male šanse da žalba HOO-a padne na plodno tlo.

Navijači u Hrvatskoj, pa i oni neutralni, stali su na stranu našeg veslača, a navodno je to napravio i Drysdale koji je poručio da 'je organizator mogao u ovom slučaju podijeliti dvije zlatne medalje'. Bilo bi to, kao što smo ranije spomenuli, po prvi puta u novijoj povijesti veslanja na olimpijskim igrama da dva čamca podijele medalju istog sjaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider