Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'svima savjetujem'

Priča o djevojci iz Koprivnice koja će potaknuti mnoge

Koprivničanka Martina Puž odlučila je svoj godišnji odmor provesti u Rio de Janeiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski sportaši itekako su poznati i uspješni na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, no ekipa Nove TV naletila je na djevojku Martinu Puž iz Koprivnice koja u Brazilu radi kao volonterka. Ona je jedna od 60 tisuća volontera koji pomažu u realizaciji Igara u Riju.

"Jedna cura je volontirala u Londonu 2012. godine, a moja prva misao mi je bila 'ako može ona valjda mogu i ja'", rekla je djevojka iz Koprivnice.

Volonteri put i smještaj plaćaju sami, a Martina je imala tu sreću da već ima osiguran smještaj u Riju.

"Smještena sam kod jedne obitelji u kampu Grande. Nije baš blizu centra Rija, ali tamo sam kod najbolje obitelji ikad. Njihov sin igrao je nogomet u Hrvatskoj 10 godina tako da on govori hrvatski, ali njegova obitelj ne. No olakotna okolnost za mene je ta što sam učila portugalski", ispričala je Martina koja je stigla u Rio dva tjedna prije početka Igara.

"Mene tu fascinira planinarenje. Ima toliko divnih brda s kojih se mogu snimiti predivne fotografije", kaže simpatična djevojka koja se za četiri godine vidi i u Japanu.

"Ja definitivno idem u Tokyo. Karate će tamo po prvi puta biti kao olimpijski sport, a ja sam trenirala karate 19 godina. Moramo ići, ali prije toga moram naučiti japanski".

Tko zna, možda baš njena priča inspirira druge osobe za Olimpijske igre u Tokyju za četiri godine.

Cijelo javljanje reportera Nove TV Saše Lugonjića iz Rio de Janeira pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider