Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
velika šteta

Čilić izgubio 2,5-satnu bitku s Monfilsom i oprostio se od Olimpijskih igara

Hrvatska više nema niti jednog predstavnika na teniskom turniru na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon što je Marin Čilić izgubio u osmini finala od Francuza Gaela Monfilsa 7-6 (6), 3-6, 4-6.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to iscrpljujući i izjednačen meč 14. i 11. tenisača svijeta u kojem je pobjeda nakon skoro dva i pol sata igre pripala bolje rangiranom Monfilsu.

Francuski tenisač je manje griješio i premda je izgubio prvi set uspio se vratiti u meč i izboriti plasman u četvrtfinale gdje ga čeka Japanac Kei Nishikori. Japanski tenisač se među osam najboljih probio pobjedom protiv Slovaka Andreja Martina 6-2, 6-2.

Marin Čilić je dobro ušao u meč. Poveo je 1-0 i odmah imao priliku za "break" i vodstvo 2-0, ali nije ju iskoristio. Kod prednosti 5-4 imao je 30-0 na Monfilsovom servisu, no Francuz se uspio vratiti i izjednačiti nakon čega je set otišao u 'tie-break'. Na startu trinaeste igre od prvih šest servisa čak pet su bili 'mini breakovi', srećom Čilić je bio uspješniji i poveo je 4-2. Ubrzo je stigao i do vodstva 6-3 i tri set lopte, pri čemu je jednu imao na svoj servis. No, sve tri je ispustio i Francuz je izjednačio na 6-6. Ipak, Čilić je dobio iduća dva poena za 8-6 i dobiveni prvi set.

U drugom setu Čilić je kod rezultata 1-1 bio blizu 'breaka'. Imao je 30-0, no Monfils je odlično odservirao i poveo 2-1. Prvu priliku za oduzimanje suparničkog servisa Monfils je dočekao u šestoj igri i odmah je iskoristio, a nakon što je osvojio i idući gem poveo je 5-2. Prvi hrvatski reket je u devetoj igri mogao vratiti izgubljeni servis. Imao je 'break loptu', ali nije uspio. Francuz je spasio servis i rezultatom 6-3 za 38 minuta dobio drugi set.

Prilika za uzvrat Monfilsu u - Zadru

U trećem, odlučujućem setu oba tenisača su držala servis do 4-4 kada je Monfils odigrao sjajan gem i načinio 'break' za vodstvo 5-4. Marin se pokušao vratiti, ali nije išlo. Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Monfilsova pobjeda. Prvu je ostvario 2009. na Mastersu u Parizu, također 2-1 u setovima.

"Neosvajanje medalje na Olimpijskim igrama je loš rezultat, makar sam tu u Riju igrao dobro i nemam si što predbaciti. Da sam i ušao u polufinale, a potom izgubio ta dva meča za medalju, opet bi to, po kriterijima, bio neuspjeh. Ovo je zbilja bio težak meč po jakom vjetru, što je njemu, kao vrhunskom defanzivcu, više odgovaralo. Vjetar je jednostavno sprečavao moju napadačku igru, nisam mogao gađati blizu crta, dok me on uveo u duge izmjene s po 20 i 30 udaraca na ovom jako sporom terenu u čemu je on majstor. Dobio sam prvi set, bio sam blizu i u drugom i trećem, no jednostavno je teško bilo igrati ofanzivno. Šteta, jer me Olimpijske igre uvijek motiviraju, igram za Hrvatsku i borim se za olimpijsku medalju koja mi nedostaje", kazao je Čilić, koji će priliku za uzvrat Monfilsu imati u polufinalu Davis cupa u Zadru.

"To će biti drugačiji meč, igramo doma i na drugačijoj podlozi i nadam se da ću tada biti u optimalnoj formi. Francuzi su jači od nas po imenima, ali to je Davis cup, sve je moguće", izjavio je Čilić, koji će u Riju ostati još jedan dan, a onda putuje u SAD.

"Sljedeći tjedan je Cincinnati, pa tjedan odmora, a potom slijedi US Open, kome se posebno veselim".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider