Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Počeo košarkaški turnir

Uvjerljiv start Dream Teama i Srbije, veliki šok za Parkera i Francusku!

U Rio de Janeiru odigrane su prve utakmice na olimpijskom turniru košarkaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Očekivano uvjerljive pobjede SAD-a nad Kinom (119-62) i Srbije protiv Venezuele (86-62) te neočekivano uvjerljiv trijumf Australije protiv Francuske (87-66) obilježili su prvi dan natjecanja na olimpijskom turniru košarkaša u skupini A.

Američku reprezentaciju sastavljenu od NBA zvijezda predvodio je Kevin Durant s 25 koševa, DeMarcus Cousins je ubacio 17, a Paul George 15. Trener američke reprezentacije Mike Krzyzewski raspodijelio je minutažu na svih 12 igrača, tako nitko osim Duranta (22:19) nije proveo na parketu više od 20 minuta. Najefikasniji igrač kineske reprezentacije s 25 koševa bio je Jianlian Yi, krilni centar s NBA iskustvom.

U prvom dvoboju skupine A Australija je iznenađujuće uvjerljivo svladala Francusku s 87-66. Najbolji strijelac Australije bio je Patty Mills s 21 košem, a sjajan je učinak imao i hrvatski Australac Andrew Bogut s 18 koševa, četiri skoka i pet asistencija. Strijelce Francuske predvodio je Tony Parker s 18 koševa.

U posljednjem dvoboju ove skupine reprezentacija Srbije s uvjerljivih 86-62 svladala je Venezuelu. Bogdan Bogdanović je ubacio 19, a Miroslav Raduljica 18 koševa za pobjednike, dok su strijelce Venezuele sa po 12 poena predvodili Jose Vargas i Gregory Echenique.

Hrvatski košarkaši započinju svoj nastup u skupini B utakmicom protiv Španjolske, koja je na rasporedu u nedjelju, točno u ponoć. Osim tog dvoboja, parovi 1. kola u skupini B su Brazil - Litva (19.15 sati) i Nigerija - Argentina (ponedjeljak, 3.30 sati).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider