Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Portoriko ima junakinju

Kerber u finalu protiv najveće senzacije olimpijskog turnira u Riju

Angelique Kerber i Monica Puig izborile su plasman u finale olimpijskog turnira tenisačica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemica Angelique Kerber i Portorikanka Monica Puig izborile su plasman u finale olimpijskog turnira tenisačica.

Kerber je u polufinalu je pobijedila Amerikanku Madison Keys 6-3, 7-5, dok je Puig bila bolja od Čehinje Petre Kvitove 6-4, 1-6, 6-3.

Ulaskom u finale Portorikanka Puig, koja je 34. tenisačica svijeta, osigurala je srebro postavši postala prva sportašica iz ove zemlje s olimpijskim odličjem.

Kada bi u finalu uspjela pobijediti Njemicu Kerber, Puig bi postala prva osvajačica zlatnog olimpijskog odličja za Portoriko koji u povijesti ima dva srebra, boksača Luisa Ortiza iz Los Angelesa 1984. i hrvača Jaimea Espinala iz Londona 2012. godine i još šest bronci.

"Olimpijske igre nisu za mene već za moju zemlju. Znam koliko ljudi u mojoj domovini žele olimpijsko odličje. S našeg otoka dolaze samo ružne vijesti, vjerujem kako će ovaj uspjeh barem malo razveseliti ljude," kazala je 22-godišnja djevojka rodom iz Hato Reya, no posljednjih godina živi u Miamiju.

Puig će u finalu igrati protiv druge tenisačice svijeta Njemice Kerber. Do sada su igrale dva puta i oba puta je slavila šest godina starija njemačka tenisačica. U Torontu prošle godine i u Brisbaneu 2013.

 

REZULTATI - polufinale:

Angelique Kerber (Njem/N.2) - Madison Keys (SAD/N.7) 6-3, 7-5
Monica Puig (PR) - Petra Kvitova (Češ/N.11) 6-4, 1-6, 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider