Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Neshvatljivo loša igra

FOTO Katastrofa rukometaša, Katar slavio na otvaranju OI!

Veliko prizemljenje doživjeli su izbornik Željko Babić i njegovi izabranici.

 U prvoj utakmici na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru hrvatska rukometna reprezentacija je poražena. Katar je slavio s 30:23 (15:8) i upisao dva velika boda u borbi za što bolje pozicije uoči nokaut faze.

Bila je to katastrofalna predstava hrvatskih rukometaša, a kolikog traga će ovaj poraz ostaviti vidjet ćemo u nadolazećim utakmicama. Iduća je na rasporedu protiv Argentine u noći s utorka na srijedu u 02:50.

Katar, koji je aktualni svjetski viceprvak, reprezentacija je sastavljena od uglavnom naturaliziranih igrača kojoj je izbornik legendarni Valero Rivera, jedan od najboljih rukometnih trenera svih vremena.

Ipak, Hrvatska je ta koja je bila favorit u ovom ogledu jer kadar kojim raspolaže Željko Babić ipak je kvalitetniji od katarskog. Barem na papiru...

Šarić briljirao na golu...

No, na parketu Future Arene u Riju Katar je dominirao i praktički od prve minute utakmica je bila jednosmjerna. Iskoristili su smušeni početak Kauboja i činjenicu da je fenomenalan na vratima bio Danijel Šarić te su u osmoj minuti stigli do 4:1.

Hrvatska je smanjila na 3:4 i imala napada za izjednačenje i to je bio trenutak kada smo u prvom dijelu bili najbliže poravnanju. U 20. minuti Katar je prvi put pobjegao na plus četiri (8:4), u 28. minuti je bilo 13-8, a do konca poluvremena ekipa koju vodi španjolski stručnjak Valero Rivera je zabila još dva gola za velikih 15:8 na poluvremenu.

...a Marković i Capote u napadu

U drugom dijelu Katar je u dva navrata imao i čak 10 golova prednosti (18:8, 28:18) i hrvatskoj reprezentaciji je prijetio najteži poraz na olimpijskim igrama ikada. Srećom, to se nije dogodilo, no poraz od sedam razlike naš je drugi najteži na OI.

Najveći poraz, od -9 (18:27), doživjeli smo od Švedske na OI u Atlanti 1996. međutim Hrvatska je tada već osigurala plasman u polufinale i utakmica nije imala rezultatsku važnost.

Aktualne svjetske doprvake do pobjede su predvodili Žarko Marković sa 10 i Rafael Capote sa šest golova, dok su vratari Danijel Šarić i Goran Stojanović sakupili ukupno 14 obrana. U hrvatskim redovima najefikasniji su bili Manuel Štrlek s pet i Luka Stepančić sa četiri gola.

HRVATSKA - KATAR 23:30 (8:15)

Hrvatska: Stevanović, Pešić, Duvnjak 2, Stepančić 4, Kopljar 1, Gojun, Horvat 2 (1), Karačić 1, Štrlek 5, Čupić 3 (1), Mamić 2, Slišković, Brozović, Kozina 3

Katar: Šarić, Stojanović, Marković 10 (4), Mabrouk 1, Bagarić 1, Roine 2, Capote 6, Murad 1, Memišević 1, Alrayes 5, Megdich, Fernandez, Mallash 3, Zakkar

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Katar 12 minuta

Sedmerci: Hrvatska 2/6, Katar, 4/4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider