Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U duhu olimpizma

HOO traži neovisnu analizu foto-finiša finala samaca

Hrvatski veslač Damir Martin osvojio je srebrnu olimpijsku medalju, nakon što je u foto-finišu u finalu izgubio od branitelja naslova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša uputio je dopis predsjedniku Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasu Bachu te predsjedniku Međunarodne veslačke federacije (FISA) Jean-Christophu Rollandu, u kojem zahtijeva da neovisni stručnjaci analiziraju čitavu video snimku i foto-finiš finalne utrke samca na Olimpijskim igrama u Riju.

Podsjetimo, hrvatski veslač Damir Martin osvojio je srebrnu olimpijsku medalju, nakon što je u foto-finišu u finalu izgubio od branitelja naslova, Novozelanđanina Mahea Drysdalea. Drysdaleu i Martinu izmjereno je isto vrijeme, ali dodatnim pregledom snimke zlatna medalja dodijeljena je Novozelanđaninu.

Hrvatski olimpijski odbor smatra foto-finiš spornim te je u ovom slučaju spreman poduzeti sve potrebne korake pred Sportskim arbitražnim sudištem (CAS) kako bi, u skladu s vrijednostima olimpizma, zaštitio interese olimpijca Damira Martina, stoji u priopćenju Hrvatskog olimpijskog odbora.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider