Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
riskira život

Mračna strana Olimpijskih igara: 'Ako se vratim kući, ubit će me'

Etiopljanin Feyisa Lilesa okitio se srebrom na Igrama, no njegovi su problemi postali enormni nakon poteza prilikom prolaska kroz cilj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjeg dana Olimpijskih igara u Rio de Janeiru (nedjelja) održan je maraton na kojem je prema predviđanju slavio Kenijac Eliud Kipchoge. Međutim glavna vijest dana postao je drugoplasirani Etiopljanin Feyisa Lilesa, koji je prilikom prolaska kroz cilj povukao potez koji bi ga mogao koštati života!

"Vlada u Etiopiji ubija Oromce i uzima njihovu zemlju te resurse. Oromci protestiraju protiv toga, pa tako i ja jer sam Oromac. Etiopijska vlada ubija moj narod! Moja obitelj je u zatvoru jer zagovaraju demokratska prava. Neki su već ubijeni. Ovo sam napravio jer podupirem oromski protest", rekao je nakon utrke okupljenim novinarima u Riju.

"U posljednjih devet mjeseci više od 1000 osoba je ubijeno i privedeno u Etiopiji. Vrlo je opasna situacija. Ako se vratim kući ubit će me. Ako me ne ubiju, poslat će me u zatvor. Ne znam još što ću, ali nadam se da ću otići živjeti u drugu državu. Zasada ću još neko vrijeme ostati u Brazilu", kazao je ovaj sjajni atletičar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider