Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
svaka ti čast Damire!

Martin oduševio reakcijama nakon šokantne utrke i osvojenog srebra

Damir Martin osvojio je svoju drugu srebrnu olimpijsku medalju.

O finalnoj utrci samca na Olimpijskim igrama u Riju veslački će svijet pričati godinama. Novozelanđanin Mahe Mahe Drysdale osvojio je zlatnu medalju nakon što je u fotofinišu od našeg Damira Martina bio brži za nevjerojatnih 5 tisućinki sekunde! Takav se rasplet ne viđa često u ovom sportu, da nakon dva kilometra dva čamca zajedno uđu u cilj u stotinku sekunde.

Damir Martin ugurao se između dva favorita, zlatnog Drysdalea i brončanog Čeha Syneka. Posljednju dionicu utrke herojski je povukao i oduševio sve one koji su gledali ovu epsku utrku.

''Ma ja znam jedino tako, jedino na težak način. To je moj put, nizbrdo se nikada ne dođe do vrha. Do vrha se može samo na najteži način'', rekao je Martin za HRT nakon utrke.

Mnogi su pomislili kako će nakon ovakvog šokantnog raspleta naš veslač biti razočaran, no on je slavio srebro i dizao u zrak olimpijskog prvaka.

''Obožavam svoje izravne protivnike jer su mi glavni konkurenti, ali i najveća podrška. To je takva disciplina, nemamo nikoga iza sebe da nas bodri nego samo jedni druge. Samo brutalnom željom može se osvojiti ovakva medalja. Hvala im svima i najavljujem da se vidimo u Tokiju'', poručio je Martin koji ima dvije srebrne medalje na dvjema uzastopnim olimpijskim igrama.

''A tih pet tisućinki samo znači da je Drsysdale ipak bio brži. Teško je bilo čekati odluku sudaca, da li slaviti ili ne. To je sport. Potrošio sam svu snagu, treći dio utrke pripao je Drysdale. Odlučio sam ubrzati nakon 1500 metara, to je bio plan bez obzira na kojem mjestu bio. U zadnjih 300 metara sam potrošio zadnji atom snage", kazao je Vukovarac Martin koji se posebno zahvalio svom timu.

"Hvala treneru i cijelom timu, Kuterovcu i Golubičeku svakako, bez njih ova medallja ne bi bila moguća".

Toliko je bio iscrpljen nakon utrke da su mu liječnici morali malo pomoći da dođe k sebi.

Od odlaska iz Vukovara do dva olimpijska srebra

Naš je veslač imao buran životni put. Kad je Damir imao tri godine, cijela njegova obitelj bila je prisiljena nakon pada grada napustiti rodni Vukovar. Smjestili su se prvo u Zagrebu, potom otišli u Garmisch-Partenkirchen da bi se vratili u Zagreb u kojem se, kroz VK Trešnjevka, počela graditi jedna velika karijera.

Zajedno s braćom Sinković i Davidom Šainom postao je 2010. svjetski prvak na Novom Zelandu u četvercu na pariće. Godinu dana kasnije bili su brončani na Bledu da bi 2013. ponovno pokorili svijet, u južnokorejskom Chungjiuu. U međuvremenu su na Olimpijskim igrama u Londonu osvojili srebrnu medalju.

Krajem 2014. strateškom odlukom vodstva Hrvatskog veslačkog saveza rastavljen je popularni CRO Express što Martina nije spriječilo da nastavi s vrhunskim rezultatima.
 

Tko vas je zasad najviše oduševio u Riju?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider