Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Spriječili ukrcaj na let

Veliki skandal zapravo je izmišljen?! Policija zaustavila američke plivače!

Vijest koja je prvotno dočekana s nevjericom dobila je novu, drukčiju verziju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilska je policija u srijedu zaustavila dvojicu američkih plivača Gunnara Bentza i Jacka Congera da se ukrcaju u zrakoplov za SAD kako bi ih ispitala o pljački čije su bili žrtve u Rio de Janieru tijekom vikenda.

Njih dvojica su zajedno s Jamesom Feigenom i Ryanom Lochteom izjavili da su u nedjelju u rano jutro opljačkani uz prijetnju pištoljem kada su se taksijem vraćali u olimpijsko selo sa zabave koju je organizirala francuska olimpijska reprezentacija.

Feigen je u kontaktu s brazilskim vlastima i planira dati izjavu u četvrtak, izjavio je glasnogovornik Američkog olimpijskog odbora (USOC). Glasnogovornik USOC-a je potvrdio da su dvojica plivača spriječena da se ukrcaju na let za SAD.

"Možemo potvrditi da su Jack Conger i Gunnar Bentz spriječeni da se ukrcaju na let za SAD. Lokalne su ih vlasti pustile na slobodu uz dogovor da će i dalje biti dostupni za izjave o incidentu", kazao je glasnogovornik Patrick Sandusky.

Sudac naredio da im uzmu putovnice

Brazilska savezna policija želi ispitati i američkog plivača osvajača zlatne medalje Ryana Lochtea, ali on se već vratio u SAD, izjavio je glasnogovornik policije. U srijedu je sudac naredio policiji da uzme putovnice Lochteu i Feigenu kako bi ih spriječili da napuste Brazil očito ne znajući da je Lochte već otputovao u domovinu.

Što se tiče Lochtea, sudac treba objaviti hoće li tražiti od njega da se vrati u Brazil kako bi dao izjavu o incidentu ili će mu dopustiti da izjavu da u SAD-u.

Međutim, policija sada tvrdi da nije pronašla dokaze kojima bi potvrdili njihovu priču te da ne može pronaći taksista koji je vozio američke plivače unatoč pozivu da se javi. Brazilske su vlasti odlučile ponovno ispitati američke plivače zbog nedosljednosti u njihovim izjavama.

Lochte po povratku u SAD promijenio priču

U nedjelju je Lochte za američke medije izjavio da su pljačkaši koji su zaustavili taksi nosili policijske značke. Tražili su ga da legne na pod i da im preda novčanik i druge osobne stvari, dodao je napomenuvši kako je pokušao pružiti otpor.

"Tada je jedan od pljačkaša izvukao pištolj, uperio mi ga u čelo i rekao: 'Lezi na pod' ", rekao je Lochte za NBC. "Uzeo nam je novac, uzeo mi je novčanik".

U novom interviewu za NBC Lochte je malo promijenio priču. Umjesto dijela priče u kojoj su pljačkaši zaustavili taksi, Lochte je kazao da su se oni taksijem zaustavili na benzinskoj pumpi kako bi otišli na WC i da su se tada pojavili pljačkaši. Ponovio je dio priče s pištoljem, ali je rekao da mu nije bio uperen u glavu nego samo usmjeren prema njemu.

Osim toga, video snimka iz olimpijskog sela pokazuje plivače kada su se vratili tu noć kako se šale i sa sobom imaju svoje stvari, među kojima mobitele i olimpijske akreditacije.

Također, jedan dio plivača je policiji rekao da su napustili zabavu u 4:00, ali snimka iz olimpijskog sela pokazuje da su se vratili oko 7:00 iako put od mjesta gdje je zabava bila do sela traje oko 30 minuta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider