Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nova sramota

U Riju opljačkan olimpijski pobjednik?! Organizatori sve poriču

Novu neugodnost imali su organizatori olimpijskih igara u Rio de Janeiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olimpijski pobjednik Ryan Lochte, jedan od najboljih plivača izjavio je za NBC da je s još tri američka plivača opljačkan u Riju.

Lochte je bio na rođendanskoj zabavi brazilskog plivača Thiaga Pereira, zabava je trajala dobar dio noći, ali na povratku u apartman dogodila se pljačka. Lochte se s kolegama plivačima vozio taksijem kada ih je, kako on priča, zaustavila banda kriminalaca i opljačkala ih uz prijetnju pištoljem.

'Thiago je nazvao Ryana odmah nakon incidenta. Lochte mu je rekao da je opljačkan u taksiju i da je dobro', izjavio je Flavio Perez, glasnogovornik Pereire.

Majka slavnog plivača potvrdila je cijelu priču za USA Today, objasnivši kako su Ryan i kolege uznemireni zbog cijelog događaja. Navodno su pljačkaši imali policijske značke.

"Moj sin se osjeća prestravljeno. Svi su uznemireni zbog onoga što se dogodilo," kazala je američkim medijima njegova majka Ileana Lochte.

No organizatori Olimpijskih igara poriču cijelu priču. 'Priče da je Lochte opljačan jednostavno nisu točne', tvrdi Mark Adams, jedan od glasnogovornika Olimpijskih igara. Policija je također potvrdila da nitko nije prijavio pljačku.

'Uperili su oružje i rekli da legnem. Odbio sam jer nisam napravio ništa nezakonito. Nakon toga je tip izvukao pištolj, repetirao ga, stavio na moj čelo i rekao 'dolje'. Uzeo je naš novac, moj novčanik i mobitel', rekao je Lochte za NBC.

Prošle godine u Rio de Janeiru je bilo 48,700 oružanih pljački, što je primjerice tri puta više nego u New Yorku koji ima 2,5 milijuna stanovnika više od Rio de Janeira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider