Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
plan ostvaren, a sad...

Barakude žele drugo zlato: Neki imaju poseban motiv

Vaterpolisti Hrvatske u polufinalu su olimpijskog turnira u Rio de Janeiru pobijedili Crnu Goru sa 12-8 (4-3, 3-2, 1-1, 4-2).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski su vaterpolisti plasmanom u finale osigurali barem srebrnu olimpijsku medalju, a u finalu će u subotu od 22.50 igrati protiv Srbije koja je slavila protiv Italije 10:8.

''Napravili smo ono po što smo došli, a to je finale Olimpijskih igara'', izjavio je Anđelo Šetka nakon plasmana vaterpolista u finale.

"Plan smo ostvarili, a sada slijedi sasvim nova utakmica u finalu protiv najjačih ekipa svijeta Srbije ili Italije. Mene je danas išlo, makar nije bitno tko zabija golove. Stvarno djelujemo kao momčad unatoč svim problemima koji su nas izgleda ojačali. Ja imam dodatni motiv jer nemam zlato iz Londona, tada sam bio onaj prekobrojni", kazao je Anđelo Šetka, koji je zabio tri gola u pobjedi protiv Crnogoraca.

Andro Bušlje je bio junak susreta s četiri gola, a kako je morao "pokriti" poziciju Damira Burića, golove je postizao iz velike daljine.

"Pokazao sam da nisam samo sidraš, stvarno me danas išao šut. Morat ćemo mjeriti tko ima jači udarac, ja ili Damir. Korak smo od sna, zlatne olimpijske medalje koja je meni najveći od svih motiva i razlog zašto sam u bazenu svih ovih 20 godina. Crnogorci su sjajna ekipa, to pokazuje i činjenica kako su se brzo vratili nakon 0-3. Nije ovo bila jednostavna utakmica kao pokazuje rezultat, do polovice zadnje četvrtine sve je bilo neizvjesno", kazao je Bušlje.

Ovo je osma medalja za hrvatske sportaše u Riju, a treća medalja za vaterpoliste od samostalnosti. U Atlanti 1996. su bili srebrni, a u Londonu 2012. godine zlatni.

Finalni dvoboj vaterpolskog turnira između Hrvatske i Srbije igra se 20. kolovoza u 22.50 sati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider