Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte priopćenje

ZZD oštro odgovorio na Mamićevu najavu privatizacije Dinama

Nakon što su se u medijima pojavila nagađanja da će se Dinamo privatizirati, a Zdravko Mamić izjavio da se o tome razmišlja, priopćenjem se javila Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnici Dinama su indirektno putem Sportskih novosti najavili privatizaciju kluba, a na odgovor od strane navijača nije dugo trebalo čekati. Njihovo priopćenje donosimo vam u cijelosti:

"U vezi novinskih priča o 'privatizaciji', podsjećamo da o privatizaciji, točnije PREOBLIKOVANJU našeg Dinama NE može odlučivati šačica ljudi u krnjem Izvršnom odboru koji nisu uopće birani od članova, baš kao niti jedno tijelo onoga što samo sebe danas naziva Dinamo. Za tako nešto nemaju ni mandat, niti legitimitet. O ikakvom preoblikovanju koje bi moglo rezultirati i nekom privatizacijom, mogu odlučivati JEDINO SVI ČLANOVI Dinama.

Podsjećamo prije svega i vraćamo prazne debate na važniju stvar, da nelegitimna upravljačka tijela sadašnjeg kluba i nakon isteka roka od drugostupanjske inspekcije prije koji dan, NISU uredila izbore u klubu i obavještavanje članova. Tek kada klub postane demokratski i zakonski uređen, svi članovi će moći odlučivati o tom i o svim drugim pitanjima.

Odbijamo i gadi nam se spekulirati postoji li ovaj ili onaj dogovor, Saudijac "iz rukava" ili bilo kakva "privatizacija na hrvatski način" ili je ovo tek jedan od pokušaja paničnog skretanja teme sa jasnih i u roku dospjelih obveza da Dinamo zaživi kao normalan klub.

U slučaju da su naklapanja o preoblikovanju točna, unaprijed upozoravamo "investitore" da ćemo prava članova Dinama zaštititi svim pravnim sredstvima, pa neka dobro promisle gdje će i kako investirati.

Dinamo je vlasništvo njegovih članova, nikakvi bespravno useljeni podstanari ne mogu i neće donositi odluke o njegovoj prodaji!

GI ZZD U Zagrebu 17.9.2014."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider