Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko priznanje

Zvonimir Boban bit će drugi čovjek FIFA-e: Velika četvorka na kavi u Meksiku

Na kongresu FIFA-e u Meksiku Zvonimir Boban trebao bi biti izabran za drugog čovjeka FIFA-ine vlade.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Meksiku se održava kongres krovne svjetske nogometne organizacije FIFA-e, prvi nakon što je Gianni Infantino postao predsjednik.

Kongres je poseban i za Hrvatsku jer su tamo čak tri hrvatska predstavnika - predsjednik HNS-a Davor Šuker te njegovi bivši suigrači iz reprezentacije Zvonimir Boban i Dario Šimić. Dario Šimić potvrdio nam je da je na tragu Infantinove najave kako želi da bivši igrači budu više uključeni u rad FIFA-e, oformljen je takozvani „legend team“, čiji je on član, a već večeras će sudjelovati u humanitarnoj utakmici.

Najveće pak priznanje, kao što smo već javljali, očekuje Zvonimira Bobana koji bi nakon kongresa trebao biti imenovan glavnim čovjekom zaduženim za nogometna pitanja u FIFA-i, odnosno postat će drugi čovjek FIFA-ine vlade.

Na Facebook stranici Hrvatska udruga Nogometni sindikat, u čijem je radu Šimić vrlo aktivan i jedan je od pokretača Sindikata, objavljena je fotografija na kojoj su Clarence Seedorf, Dario Šimić, Jose Mourinho i Zvonimir Boban.

„Ugodna rasprava o nogometu uz kavu“, stoji u objavljenom postu.

Na spomenutoj humanitarnoj utakmici Mourinho će voditi ekipu FIFA-inih muških i ženskih legendi protiv „Mexico All Starsa“. Utakmica će se odigrati u Mexico Cityju, na slavnom stadionu Azteca, poprištu dvaju finala svjetskih prvenstava 1970. i 1986.

Najavljeno je da će se na humanitarnom spektaklu osim spomenute četvorke pojaviti: Mohamed Aboutrika, Pablo Aimar, Sami Al-Jaber, Mercy Akide, Demetrio Albertini, Alessandro Altobelli, Marcel Desailly, Fabio Cannavaro, Samuel Eto’o, Ciro Ferrara, Luis Figo, Mia Hamm, Fernando Hierro, Alexi Lalas, Renate Lingor, Mehdi Mahdavikia, Predrag Mijatović, Carolina Morace, José Mourinho, Hidetoshi Nakata, Geremi Njitap, Carles Puyol, Míchel Salgado, Jorge Seré, Sissi, Alexey Smertin, Sarah Walsh, Sun Wen i Dwight Yorke.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider