Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je dobar znak

Zvone Boban - novi najvažniji Hrvat u svjetskom nogometu?

Legendarni kapetan originalnih Vatrenih, Zvonimir Boban dio je ekipe novog predsjednika FIFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je novi predsjednik Svjetske nogometne organizacije, poznatije kao FIFA, Gianni Infantino već na samom početku svoje vladavine svjetskim nogometom pozvao neke bivše nogometne zvijezde na revijalnu utakmicu u Zurichu, bilo je jasno što želi.

Luis Figo, Paolo Maldini, Zvonimir Boban, Deco, Andrej Ševčenko, Clarence Seedorf, Dario Šimić i drugi umirovljeni svjetski poznati nogometaši uveličali su nogometnom utakmicom ustoličenje nasljednika Seppa Blattera. Infantino je time htio pokazati kako želi nogometu opet dati nogometno, a ne birokratsko-korumpirano lice.

Radi se o igračima koji uživaju velik ugled među navijačima, za razliku od tamo nekih sumnjivih tipova i tajkuna iz Tajlanda, dijela afričkih i karipskih zemalja gdje je korupcija oduzela nogometu cijeli smisao. Da se ne radi samo o pokušaju brzog ušminkavanja, možda (zasad samo možda) pokazuje i primjer s putovanja u Rusiji.

U utorak je Gianni Infantino posjetio rusku prijestolnicu. U zemlji sljedećeg svjetskog prvenstva, koje će se održati 2018. godine, čelnik FIFA-e je posjetio legendarni stadion Lužnjiki, koji se preuređuje za Mundijal, ali i rusku Dumu, nogometni savez, Crveni trg… Družio se s gradonačelnikom i ministrom sporta Vitalijem Mutkom, a nama je najzanimljivije tko je bio u pratnji najmoćnijeg čovjeka svjetskog nogometa.

Boban dio male ekipe novog čelnika FIFA-e

Službena stranica FIFA-e i rusko mediji pišu kako je u četveročlanoj ekipi Infantina bio Zvonimir Boban, i to kao poseban savjetnik za nogometna pitanja, što god to značilo.

U svom prvom posjetu organizatoru Svjetskog prvenstva Infantino je odabirom Zvone Bobana kao člana svog užeg tima pokazao kako bi legenda Milana i hrvatske reprezentacije mogla postati ozbiljan igrač u svjetskom nogometu. Rekli bismo ozbiljniji i od člana Izvršnog odbora UEFA-e i i predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Već je sama pojava Šukera i Šimića na revijalnoj utakmici u Zurichu u veljači pokazala što o njima misli bivši tajnik UEFA-e koji je ekspresno preskočio i svog bivšeg šefa Michela Platinija koji na sudu želi skinuti suspenziju upravo FIFA-e.

Kada znamo da su u Hrvatskoj Zvone Boban i Dario Šimić na potpuno drugoj strani od Davora Šukera odnosno Zdravka Mamića, ovakav je rasplet događaja još zanimljiviji.

Vidjet ćemo hoće li rođeni Švicarac talijanskog porijekla Bobana i službeno u bliskoj budućnosti učiniti dijelom nekog svog tima. Nekadašnjeg igrača Milana jako cijene u Italiji kao visoko obrazovanog bivšeg igrača kojeg ne prate afere i čije se mišljenje itekako cijeni, a na tom tragu je i Infantino.

Posjet organizatoru Svjetskog prvenstva kao dio četveročlane ekipe predsjednika FIFA-e za Zvonu Bobana zasad zvuči kao obećavajuća budućnost u samom vrhu svjetskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider