Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oglasio se i Davor Šuker

Pogledajte što je rekao novi predsjednik FIFA-e u prvom obraćanju javnosti

Novi predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Švicarac Gianni Infantino u petak je u prvom obraćanju nakon izbora naglasio kako želi obnoviti ugled Fife narušen brojnim korupcijskim aferama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Dragi prijatelji ne mogu opisati kako se trenutno osjećam. Prošao sam nevjerojatno putovanje na kojem sam upoznao puno fantastičnih ljudi koji vole nogomet. Obnovit ćemo ugled Fife i svi u svijetu će nam zapljeskati", rekao je Infantino sudionicima izvanrednog kongresa Fife u Zuerichu.

"Želim raditi zajedno sa svima vama kako bi stvorili novu eru Fife u kojoj će nogomet ponovno biti u centru pažnje. Fifa je prošla kroz krizu i tužna vremena, ali to je sada iza nas. Trabamo uvesti reforme, transparentnost i upravljanje u dobroj vjeri. Također, trebamo ponovno zaslužiti poštovanje, i to kroz naporan rad", dodao je.

Švicarski odvjetnik 45-godišnji Gianni Infantino bio je glavni tajnik Europske nogometne federacije od 2009., a iza sebe ima 15 godina iskustva u različitim nogometnim administracijama. Istaknuo se prijedlogom da u budućnosti na svjetskim prvenstvima sudjeluje 40 reprezentacija umjesto 32, kao što je sada slučaj.

Infantino je oženjen i ima četvero djece, a govori pet jezika - talijanski, francuski, njemački, engleski i španjolski.

Rođen je 23. ožujka 1970. u švicarskom Brigu, koji je udaljen samo devet kilometara od rodnog grada dosadašnjeg čelnika Fife Seppa Blattera, koji je na čelu Međunarodne nogometne federacije bio od 1998. godine. Iako je u svibnju prošle godine na izborima dobio novi četverodišnji mandat, Blatter je pod pritiskom brojnih korupcijskih afera morao odstupiti.

Novoizabranom predsjedniku Fife Švicarcu Gianniju Infantinu čestitao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

"Čestitam Gianniju Infantinu na izboru za predsjednika Fife. Drago mi je što je izabran kandidat Uefe kojeg je podržao i Hrvatski nogometni savez, jer smo uvjereni da se radi o čovjeku koji može provesti nužne promjene u Fifi. Infantino se dokazao kao vrstan voditelj Uefine administracije koja je postigla iznimne uspjehe u projektima poput Lige prvaka i Eura, te je sigurno sjajan izbor za provođenje izglasanih reformi. U ime HNS-a, i svoje osobno, želim mu puno sreće i uspjeha u radu, a u tomu će imati punu podršku Izvršnog odbora Uefe, čiji sam član, kao i Hrvatskog nogometnog saveza", izjavio je Davor Šuker, koji je predvodio hrvatsku delegaciju u Zürichu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider