Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nadam se da se varam'

Mamić nije bio sretan nakon pobjede jer Dinamu bježi još jedan ekstra talent

Dinamo je svoj niz dogurao do lijepog jubileja, ali Zoran Mamić nije bio previše očaran.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednji put Dinamo je na Maksimiru u HNL-u izgubio u srpnju 2010. od Rijeke. Modri su protiv Slaven Belupa stigli do impresivne brojke od 100 domaćih ligaških utakmica bez poraza.

Ipak, Zoran Mamić nije bio zadovoljan nakon pobjede nad Koprivničancima.

"Uvijek je bolje loše igrati pa dobiti nego obrnuto, ali tri boda su jedino što me danas veseli. Otkako sam dvije i pol godine trener ovo mi je najteži period i najviše sam nezadovoljan kako igramo; unatoč tome što dobivamo utakmice, a jednu od njih smo dobili i glavnog konkurenta", izjavio je Mamić osvrnuvši se potom na ono što ga (vjerojatno) muči više od sporog protoka lopte njegovih igrača.

Josip Brekalo, super talent i jedan od najboljih igrača Dinamove generacije '98., ima važeći profesionalni ugovor s Modrima, ali zbog činjenice da ga je potpisao dok je imao 16 godina, po propisima FIFA-e, taj ugovor vrijedi do ljeta 2017. godine i tada Brekalo može otići iz Dinama uz simboličnu odštetu, tzv. naknadu za razvoj (iznos od nekoliko stotina tisuća eura).

'Imam osjećaj da im je inozemstvo bliža ideja'

Takav scenarij bio bi veliki udarac za Dinamo koji je na jednom od najvećih aseva iz omladinske škole planirao zaraditi milijune eura, a morao bi se zadovoljiti mrvicama.

"On ima ugovor do ljeta 2017., a naša je želja da produži ugovor i ostane s nama. Mi smo svjesni da se ne možemo financijski natjecati s klubovima koji se motaju oko njega. Ipak, njegova obitelj treba shvatiti da je Dinamo najbolja okolina za njegov razvoj, to se pokazalo na bezbroj mladih igrača i nadamo se da će oni to prepoznati", kazao je Mamić:

"Situacija nije kritična, mi smo razgovarali i još ćemo, ali iskreno imam osjećaj da je njima bliža ideja da Josip nastavi karijeru u inozemstvu. Nadam se da se varam. Mi ćemo dati sve od sebe da Josip ostane, ali mi nismo ti koji odlučuju nego Josip i njegova obitelj."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider