Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Imaju kvalitetu'

Zoran Mamić nakon ždrijeba: Zašto bi Liga prvaka bila imperativ?

Zagrebački Dinamo je u petak na ždrijebu u Nyonu za suparnika u posljednjem pretkolu Lige prvaka dobio albanskog prvaka Skenderbeu, a trener Zoran Mamić tvrdi da je i dalje plasman u skupinu "želja, ali ne i imperativ".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Zašto bi bio imperativ? Ja bih akceptirao da je to imperativ kad bih sam mogao odlučiti o tome. Tamo imaš suparnike koji isto tako treniraju, trude se, rade za to, žive za to. Želja je, ali imperativ - ne", ponovio je trener Dinama već više puta izgovorenu rečenicu kad je u pitanju plasman u jednu od skupina Lige prvaka.

Dinamo 'gazi' prema Ligi prvaka: Ma kakav Partizan ili Malmoe...

Kao naručeno: Dinamo dobio najlakšeg suparnika!

Dinamo čeka 'odbačeno dijete', još dva igrača iz HNL-a i dva Brazilca

Iako je Skenderbeu na papiru bio jedan jedan od najboljih izbora za Dinamo, Zoran Mamić je o suparniku imao samo riječi hvale.

"Respekt prema protivniku koji se uvjerljivo plasirao s dvije pobjede nad ekipom koja je izbacila Ludogorec. Imaju kvalitetu, u svom mentalitetu i karakteru imaju taj fanatizam. To je zasigurno vrlo neugodan protivnik i vrlo težak", istaknuo je trener hrvatskog prvaka te priznao da će podrobnije informacije o albanskoj momčadi tek sada početi skupljati.

"Pratili smo ih malo kroz kvalifikacije, ali tek ćemo sad početi gledati njihove utakmice. Nažalost, njihovo prvenstvo počinje tek iza naše prve utakmice. Nemamo previše prilike vidjeti ih, osim na videu, a uživo samo u Superkupu", zaključio je Zoran Mamić, a na izravno pitanje je li zadovoljan ždrijebom, odgovorio je:

"To ćemo vidjeti nakon druge utakmice."

Iz albanskog kluba, koji prvi put ima priliku boriti se za plasman u skupinu Lige prvaka, također su uputili riječi uvažavanja prema hrvatskom prvaku, ali nisu se stavili u ulogu autsajdera.

"Dinamo je snažan i vrlo iskusan suparnik. U ovoj fazi natjecanja svaka je momčad sposobna boriti se protiv bilo koga. Bit ćemo spremni", izjavio je za UEFA-in internetski portal trener Skenderbeua Mirel Josa.

Skenderbeu i Dinamo će prvu utakmicu igrati 19. kolovoza u Elbasan Areni, a uzvrat na Maksimiru na rasporedu je 25. kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider