Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo Fortuna

Dinamo 'gazi' prema Ligi prvaka: Ma kakav Partizan ili Malmoe...

Dinamo ove godine očito ide karta, a kada ide tako dobro, obično ide do kraja. U ovom slučaju do Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Konačno i Dinamo može reći: Koga briga za formu i igru dok te prati Fortuna. U nogometu sreća igra bitnu ulogu čak i na najvišoj razini, a na nižoj ili osrednjoj često je i ključna. Pokazalo se to još jednom u kvalifikacijama za Ligu prvaka. To je razina nogometa gdje se često prije pobjeđuje tuđom nespretnošću nego vlastitom kvalitetom.

Senzacije u Švedskoj i Češkoj: Dinamo nositelj i može na Partizan

Dinamo smo gledali protiv Moldea i već opjevali tu infarktnu utakmicu, no kako je, recimo, Malmoe prošao favorizirani Salzburg, koji u Švedskoj nije uspio sačuvati 2:0 iz prve utakmice. Malmoe je imao ukupno osam udaraca, četiri u okvir vrata i zabio je tri gola. Red Bull 25, šest u okvir vrata, pa nije zabio ni jedan gol i ispao je drugu godinu zaredom od istog protivnika, iako je bio u oba navrata veliki favorit. Da ne spominjemo kako je bilo u prvoj utakmici gdje je Salzburg mogao zabiti četiri-pet golova. I nije slučajno što mu se to događa već sezonama. Istina nema sreće, ili dovoljno sreće, ali glavni razlog je manjak kvalitete. Da bi sreću sveli na minimum, morate imati kvalitetu i znanje. Očito da to nemaju. Jer, kako objasniti da klub koji toliko ulaže nikako ne može do Lige prvaka? Ostavimo „crvene bikove“ da brinu svoje brige i vratimo se „modrima“.

Tko bi se prije kvalifikacija okladio da će Dinamo na kraju biti nositelj u doigravanju? Tko bi se nakon prvih utakmica 3. pretkola okladio da će ispasti i Salzburg i Viktoria Plzen, koja je pobijedila u Izraelu 2:1, a kod kuće izgubila 2:0. Nitko ili malo tko, ali ipak se dogodilo.

Dinamo ove godine očito ide karta, a kada ide tako dobro, obično ide do kraja. U ovom slučaju do Lige prvaka. Mnogi će reći da Dinamo igra loše, to je istina, ali na megdan mu ne dolaze klubovi iz najvećih liga, već slične ili još lošije momčadi. Dinamo i ne treba ništa posebno odigrati, takve momčadi su u stanju same sebe pobijediti. Kako je Molde ispao? Tko mu je kriv što mu napadač s pet metara od gola nabije loptu preko sjeverne tribine Maksimira ili što mu treba tri penala za jedan gol? To nije Dinamov problem. Uostalom, nije li Dinamo prošle sezone protiv Aalborga zapucao svu silu šansi na Maksimiru i na kraju ispao. Sada mu se sve vratilo, Fortuna je stala na njegovoj adresi i nadajmo se da će ostati barem još jedno kolo.

Dinamo je na papiru favorit protiv svih pet potencijalnih protivnika. Na Transfermarktu Dinamova je momčad vrjednija najmanje dva-tri puta od svake. Malmoeova i Partizanova momčad vrijede tek dvadesetak milijuna eura, Maccabijeva 18, Astanina 14, Skenderbeuova tek 6 milijuna eura, dok „modri“ vrijede 53 milijuna.
Najidealnije bi bilo da Dinamo izvuče Astanu ili Skenderbeu, ali ne treba zazirati niti od preostala tri protivnika. Da je Svevišnji „modrima“ prije kvalifikacija ponudio da u play-offu igraju protiv jednog od nabrojanih pet protivnika, sigurni smo da bi objeručke prihvatili ponudu.

Dinamo se, naravno, ne treba oslanjati samo na Fortunu, mora sve učiniti da u naredna dva tjedna podigne formu. Ako karta nastavi dolaziti istim tempom, neće trebati previše, bit će dovoljna samo malo bolja igra u obrani. Napad će već nešto zabiti. Priznaju se i autogolovi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider