Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novac nije problem

Ubojiti dvojac Mourinhovog Manchester Uniteda za iduću sezonu?

Novi menadžer Manchester Uniteda navodno će imati na raspolaganju 270 milijuna funti za ljetni šoping...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred Manchester Unitedom je turbulentno ljeto u kojem će, prema svemu sudeći, dobiti novog menadžera, koji će pak, navodno, dobiti 270 milijuna funti za pojačanja. Novi menadžer gotovo će sigurno postati Jose Mourinho, a njegov ljetni prioritet bit će pojačati neefikasni napad 'crvenih vragova, koji je u netom završenoj sezoni postigao svega 49 pogodaka (u 38 utakmica).

Postoje razne priče koje su glavne mete 'The Special Onea', no u konačnici se najviše spominju dva imena - Zlatan Ibrahimović i Karim Benzema.

Karim Benzema

Britanski Independent prenosi da će francuski napadač Benzema biti Mourinhov prioritet. Njih dvojica surađivali su tri sezone u Real Madridu, a Benzema je upravo pod portugalskim stručnjakom imao najefikasniju sezonu karijere u kojoj je zabio 32 pogotka u svim natjecanjima. Bilo je to u sezoni 2011/2012 kada je Real i osvojio svoj posljednji naslov prvaka Španjolske.

Veliki problem za Mourinha predstavljat će činjenica da United neće iduće sezone igrati u Ligi prvaka, već u Europa ligi. Benzema od 2009. igra u Ligi prvaka s Realom i teško da će pristati napustiti 'kraljevski klub', pogotovo ako za tri dana u Milanu protiv Atletico Madrida osvoje 11. naslov prvaka Europe.

Zlatan Ibrahimović

Ibrahimović pak definitivno napušta Pariz, no još je uvijek nejasno gdje će otići. Većina vjeruje da će njegova destinacija biti upravo Engleska, točnije Manchester United gdje bi opet radio s Mourinhom. Podsjetimo, surađivali su u sezoni 2008/2009 u Interu, a ta je godina bila najefikasnija za Ibru u dresu milanskog giganta. Šveđanin je već u nekoliko navrata rekao da bi želio raditi s Mourinhom, a dodatni razlog zbog kojeg bio volio zaigrati za United je činjenica da bi u tom slučaju igrao protiv Manchester Cityja koji će iduće sezone voditi Pep Guardiola. Podsjetimo, španjolski stručnjak jako se zamjerio Ibri dok su njih dvojica surađivali u Barceloni.

Nizozemski Telegraaf prenosi da je United ponudio Ibri jednogodišnji ugovor s mogućnošću produljenja na dodatnu sezonu. Samo za potpis Manchester nudi osam milijuna funti, te dodatnih 250 tisuća funti tjedna plaće. Ukoliko Ibra napusti United nakon prve sezone, njegov tjedni prosjek po zaradi, računajući spomenutih osam milijuna, iznosit će 390 milijuna funti!

Kao i u slučaju kod Benzeme, Ibra će morati dodatno razmisliti o toj opciji jer United neće iduće sezone igrati u Ligi prvaka, već Europa ligi. Međutim, engleska Premierliga i dalje ostaje jedina od najjačih u Europi u kojoj Šveđanin nije zaigrao...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider