Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mourinho dolazi?

Manchester United otpustio Louisa van Gaala

Nizozemski trener Louis van Gaal dobio je otkaz na mjestu menadžera Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo dva dana nakon što je s Manchester Unitedom osvojio FA kup i na Old Trafford donio prvi trofej u eri nakon Sir Alexa Fergusona, 64-godišnji nizozemski trene Louis van Gaal dobio je otkaz, a kao njegov najvjerojatniji nasljednik spominje se Portugalac Jose Mourinho.

"Koji je to menadžer mogao napraviti, što sam ja napravio? Osvojio sam trofej šest mjeseci nakon što su me novinari već smijenili", rekao je u subotu na Wembleyju Louis van Gaal na pobjedničkoj, ali pokazalo se, i oproštajnoj konferenciji za medije u ulozi glavnog čovjeka struke Manchester Uniteda.

U ponedjeljak ujutro Van Gaal je stigao u trening centar Manchester Uniteda u Carringtonu, a samo 45 minuta poslije njega na isto je mjesto došao i odvjetnik Udruženja menadžera Paul Gilroy koji je sudjelovao u pregovorima kad su vlasnici Uniteda uručivali otkaz Davidu Moyesu, u svibnju 2014. godine. Iako vijest nije bila službena, već tada je postalo jasno da Nizozemac neće dobiti priliku odraditi i posljednju, treću godinu svog ugovora.

Prema neslužbenim informacijama Van Gaal će za prijevremeni raskid ugovora dobiti pet milijuna funta. Van Gaal nije jedini koji je u ponedjeljak napustio klub s Old Trafforda. Zajedno sa svojim šefom klub napuštaju treneri iz van Gaalova stručnog stožera, trojica Nizozemaca Frans Hoek, Albert Stuivenberg i Max Reckers.

No, prema svemu sudeći stručni stožer će napustiti i legendarni Velšanin Ryan Giggs koji je proveo 24 godine na Old Traffordu kao igrač i još tri kao trener. Prema neslužbenim informacijama Giggs je odbio biti u stručnom stožeru Portugalca Josea Mourinha, koji se spominje kao najizgledniji nasljednik Louisa van Gaala.

Mourinho bi na završni krug pregovora s vlasnicima Manchester Uniteda trebao doći u utorak. Od prosinca, kad je dobio otkaz u Chelseaju, trofejni trener je vrlo često spominjan kao novi trener 'crvenih vragova', a u utorak bi te špekulacije trebale biti i potvrđene.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider