Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez njega teško...

Zidane otkrio tko je najvažniji igrač Reala: Ovo se neće svidjeti Ronaldu!

Trener Reala Zinedine Zidane otkrio je tko je za njega najvažniji igrač momčadi madridskog velikana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije iznenađenje što Real Madrid ima petoricu igrača u najboljoj momčadi godine u izbore FIFA-e.

KOMENTAR IVICE MEDE Hrvati glasovali na ponos naciji i kapetanu: Ronaldo, Messi i ostali mogu se sramiti

Real je prošle sezone obranio titulu Lige prvaka i osvojio španjolsko prvenstvo, a petorica njegovih igrača izabrani su u FIFA-inu momčad godine: Sergio Ramos, Marcelo, Luka Modrić, Toni Kroos i Cristiano Ronaldo, dok je Zinedine Zidane izabran za najboljeg trenera.

Međutim, tko je najvažniji igrač Reala? Za mnoge je to Cristiano Ronaldo, ponovno najbolji igrač godine u izboru FIFA-e, no Zidane ima drugačije mišljenje koje se možda neće svidjeti Ronaldu.

Zidane: Ramos je najvažniji igrač Reala!

Za francuskog stručnjaka najvažniji kotačić njegove momčadi jest Sergio Ramos. Kapetan Reala prije 12 godina stigao je iz Seville na Santiago Bernabeu u transferu vrijednom 27 milijuna eura. Kada je mlađahni Ramos došao, Zidane je igrao svoju posljednju sezonu prije nego što će objesiti kopačke o klin i otići u igračku mirovinu. Ramos je jedini igrač Reala iz današnje postave koji je imao tu čast igrati s francuskim virtouzom.

Ramos se u međuvremenu prometnuo u jednog od najboljih obrambenih igrača na svijetu, s Realom i španjolskom reprezentacijom osvojio je sve što se može osvojiti u nogometu, te je osam puta biran u najbolju FIFA-inu momčad godine.

Kao stoper nerijetko je bio igrač odluke, postizao je najvažnije pogotke koji su Realu donosili najveće trofeje. Nakon odlaska Casillasa u Porto prije dvije godine Ramos je postao kapetan Reala, a godinu dana kasnije postao je i kapetan La Roje. Za mnoge je najutjecajniji igrač u Realovoj svlačionici, vođa i lider momčadi, a za Zidanea i više od toga.

„Ramos je kapetan naše momčadi, to svi znaju, ali on je i najvažniji igrač“, kazao je Zidane u razgovoru za Marcu.

Kapetan i lider

Nakon otvorenog neslaganja, pa i međusobnog ucjenjivanja s predsjednikom Reala Florentinom Perezom, Ramos je prije dvije godine bio na pragu prelaska u Manchester United.

Pod pritiskom navijača kojima je Ramos jedan od glavnih ljubimaca Perez je popustio i odobrio mu traženu povišicu tako da je Ramos na kraju ipak ostao na Bernabeuu.

I za Ramosa i za Real ispalo je dobro. Bez Ramosa u momčadi i njegovih krucijalnih golova, tko zna bi li Real osvojio to što je osvojio. Isto tako pitanje je kako bi se Ramosova karijera razvijala da je napustio Real. Vjerojatno nikada ne bi spoznao kakav je osjećaj obraniti titulu Lige prvaka.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider