Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gotovo nepogrešiv

Zidane je od Modrića napravio 'čudovište': Preporodio se Luka

Luka Modrić doživio je transformaciju pod Zidaneom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dolazak Zinedinea Zidanea na klupu Real Madrida preporodio je hrvatskog reprezentativca Luku Modrića, koji je ponovno središnja figura u momčadi 'kraljevskog kluba'. U 153 utakmice koliko je igrao u četiri sezone u Realu, Modrić u nijednoj nije imao toliko dodira s loptom, toliko slobode, toliko dodavanja...

Real je u dvije utakmice sa Zidaneom na klupi utrpao 10 pogodaka, po pet Deportivu i Sporting Gijonu. U susretu protiv potonje momčadi Modrić je odigrao 123 dodavanja uz 95 posto uspješnosti. Broj dodavanja je njegov osobni rekord na jednoj utakmici otkako je u dresu Reala, ali to je i najveći broj predanih lopti od svih drugih igrača u Primeri ove sezone.

Iako su iza Modrića samo dvije utakmice pod Zidaneom, i to protiv ne odviše moćnih momčadi, jasno je da je francuski stručnjak dao veliku slobodu našem reprezentativcu u odnosu na ono što je donedavni trener Rafa Benitez radio. Kod Beniteza je Modrić u prosjeku odigravao 64 dodavanja uz 90 posto uspješnosti, dok je kod Zidanea na prosjeku od 100 dodavanja i 94 posto uspješnosti.

Zidaneova nogometna doktrina temelji se na posjedu lopte, što se jako dobro moglo vidjeti na utakmici protiv Sporting Gijona. Real je završio s posjedom lopte 67 posto u svojim nogama, dok je u prosjeku dok Beniteza bio na 56 posto. Real je odradio 718 točnih dodavanja i svega 59 pogrešnih.

Zidane na svojim treninzima puno radi s loptom, a kako se točno radi na treninzima najbolje je opisao Modrić.

"Kada Zidane govori, mi slušamo. Sve upijamo", komentirao je Modrić nakon jednog treninga.

Real u nedjelju gostuje kod 15. sastava Primere Betisa.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider