Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će svega

Počinje ples milijuna: Evo tko je već u tržišnoj ofenzivi

U najatraktivnijim ligama započeo je zimski prijelazni rok.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S prvim danom 2017. godine započeo je zimski prijelazni rok koji će trajati do kraja siječnja. U nekim državama (Kina, Rusija, Turska...) moći će se kupovati igrače i u veljači, ali za klubove iz najatraktivnijih liga (Premierliga, Primera, Bundesliga...) šansa za redizajn momčadi postoji do kraja ovog mjeseca.

U prvih 50-ak sati od starta prijelaznog roka nije realiziran nikakav mega-transfer. Međutim, špekulacija glede mogućih poteza klubova ne nedostaje, a donosimo vam neke od najzanimljivijih.

Real u lovu na mlade aseve

Real Madrid na ljeto će pokušati kompletirati "hat-trick" dovođenja Tottenhamovih aseva. Nakon Luke Modrića i Garetha Balea, na meti im je 20-godišnji veznjak Spursa Dele Alli koji je već debitirao za reprezentaciju Engleske. Kraljevski klub još uvijek je pod zabranom dovođenja novih igrača, ali to vrijedi još samo za ovaj prijelazni rok pa se na ljeto očekuju nove akvizicije, a prva je želja, pišu engleski mediji, upravo Alli.

Bude li Arsene Wenger dovoljno konkretan, Miralem Pjanić bi mogao samo jednu polusezonu provesti u Juventusu. Bosanskohercegovački reprezentativac ljetos je stigao iz Rome, a Wenger će ga pokušati dovesti već ove zime. Početna ponuda iznosi 28 milijuna funti (33 milijuna eura) što sigurno neće zadovoljiti Juventus.

Marseille otima Biliću najboljeg igrača?

Olympique Marseille nedavno je kupio američki poduzetnik Frank McCourt koji će pokušati slavni francuski klub vratiti na stare staze. Kako bi cijelom okruženju u i oko kluba dao dodatni impuls, već se počeo raspitivati kod West Hama oko povratka Dimitrija Payeta. Najbolji igrač Čekićara upravo je iz Marseillea došao u London, a sad bi na Velodromeu željeli iskoristiti činjenicu da je Payet frustriran jer mu ove sezone ne ide ni približno kao prethodne.

Poput Marseillea, u tržišnu će ofenzivu i Valencia kojoj će itekako trebati pojačanja u borbi za ostanak u Primeri. Na meti Šišmiša su John Obi Mikel iz Chelseaja te Simone Zaza koji se u West Hamu nalazi na posudbi iz Juventusa, ali Slaven Bilić nije zadovoljan njegovim učinkom.

Veliku bitku vodit će londonski dvojac iz vrha Premierlige, Chelsea i Arsenal. Jedni i drugi žele Ricarda Rodrigueza iz Wolfsburga za kojeg su spremni platiti 25 milijuna eura.

Pep Guardiola najavio je skori kraj karijere, ali trenutni prioritet ipak mu je Manchester City u kojeg želi dovesti Juliana Weigla. Borussijino čudo od djeteta ranije se dovodilo u vezu s Realom, a niti Građanima niti Kraljevskom klubu neće biti problem platili odštetu od preko 40 milijuna eura koliko će tražiti Borussia.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider