Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otima se kontroli

Zidaneu pukao film, opet su zidovi pucali: Ovo je porazno za Real i sve govori

Zidane je isprva bio uvjeren da će smirenim pristupom pokrenuti momčad Reala, no ubrzo se uvjerio da to neće ići tako lako i stoga je odlučio podići glas.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zidovi svlačionice Real Madrida tresli su se u posljednje tri utakmice. Španjolski mediji pišu da je Zinedine Zidane da podigao glas i u utrobi Westfalena, nakon remija s Borussijom Dortmund u Ligi prvaka.

Plamti sukob u Realu, Zidane kipti: Ovo su pravi razlozi zašto je Ronaldo 'pukao'

Galamio je Zidane na svoje igrače i u poluvremenu madridske utakmice s Villarrealom, a film mu je pukao nakon utakmice s Las Palmasom na Kanarskim otocima. Francuz je prije svega bio nezadovoljan pristupom svoje momčadi, tražio je veću agresivnost i zalaganje, više „krvi“ u igri svojih zvijezda. Real je gotovo od svih suparnika tehnički osjetno bolji i jači, ali bez dovoljne doze agresije teško je bilo koga pobijediti u Primeri i Ligi prvaka.

Zidane je isprva mislio da će smirenim pristupom i racionalnim objašnjenjima pokrenuti momčad, kao što je to bilo na utakmici sa Sportingom kojeg je Real jedva pobijedio, no ubrzo se uvjerio da to neće ići tako lako i stoga je odlučio podići glas. Navodno je u Las Palmasu bilo žestoke prepirke između njega i Cristiana Ronalda, koji posljednjih dana ne prestaje s ekscesima i ispadima, što sve skupa govori da Zidane nije daleko od potpune „eksplozije“, jer je još iz igračkih dana poznato da ima „kratak fitilj“.

Situacija još uvijek u rezultatskom smislu nije kritična, ali nervoza je na Santiago Bernabeuu prisutna i dobro vidljiva. Zidane je svjestan da situacija lako može izmaknuti kontroli i unaprijed pokušava anticipirati stvari. Kao što rekosmo, najviše ga ljuti pristup, a brojke ne lažu.

Nakon dva odigrana kola Lige prvaka, Real je na začelju što se tiče pretrčanih kilometara, što je prilično simptomatično. Pretrčani kilometri nisu jedini, a ni ključan kriteriji u nogometu i sasvim je jasno da tehnički potkovanije momčadi trče manje od suparnika koji se grčevito brane, ali dostatna se norma ipak mora ispuniti.

Nije baš normalno da je Real u tom segmentu na samom dnu. Realove zvijezde pretrčale su protiv Sportinga i Borussije Dortmund 176 kilometara, oko 8 kilometara u prosjeku po igraču, dok je prvi na listi Tottenham pretrčao 234 kilometra, oko 10 kilometara u prosjeku po igraču. Zanimljiva je usporedba s Barcelonom; Katalonci su pretrčali 40 kilometara više od Madriđana.

Gledajući ove brojke zaključak je da je Zidane u pravu kada upozorava na pristup i zalaganje. Svjestan je Francuz da je on trener te da je i taj segment igre u njegovoj domeni. On je taj koji bi trebao utjecati na igrače da više trče, odnosno trebao bi igrače koji ne trči dovoljno zamijeniti s onima koji su spremni trčati koliko je potrebno.

Međutim, u tom slučaju neke bi zvijezde trebale završiti na klupi, a to nije baš ugodna odluka. Zidane je na potezu, sada treba pokazati da nema „pardona“ prema nikome, bez obzira na ime i prezime, no pitanje je imali petlju za napraviti taj korak? Zna se što to znači i kakve će biti reakcije.

Pretrčani kilometri u prva dva kola Lige prvaka (izvor Marca):

1. Tottenham – 233,932
2. B. Moenchengladbach – 232,850
3. Napoli – 230,844

4. Atletico – 230,225
5.CSKA – 226,459
...
11. Sevilla – 218,950
...
18. Barcelona – 216,291
...
31. B. Dortmund – 182,718
32. Real Madrid – 176,718

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider