Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalno izvan kontrole

VIDEO Novi ispad Ronalda: Traži snimku, olajava i drži abnormalnu ponudu

Ronaldovi suigrači javno ne kritiziraju najveću zvijezdu kluba, nitko se to ne usudi, ali njihovi pogledi i izrazi lica sve govore.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Žuta minuta“ Cristiana Ronalda traje već danima, tjednima pa i mjesecima. Nakon otvorene ljutnje na trenera Zinedine Zidanea i psovačkog incidenta u Las Palmasu, nastavila se priča i u Dortmundu. Prvo je „ludovao“ na treningu dan prije utakmice, kada je uklizavao suigračima, psovao ih, mahao rukama, pravio grimase i ljutito nabijao loptu na tribine Westfalena, pa i na utakmici, kada je pokušao udariti Marcela Schmelzera, ali i tijekom poluvremena.

Prije odlaska u svlačionici došao je do kamermana i tražio da mu "ekskluzivno" puste situacije kod poništenog gola, kada je ljutito protestirao smatrajući da sudac pogriješio, a zapravo je Borussia na toj utakmici teško oštećana. Ronaldo je vjerojatno prvi igrač kojem je to pala na pamet i kojem je puštena snimka. Naravno da nije tražio snimku situacije kada mu je sudac progledao kroz prste očito igranje rukom u svojem šesnaestercu. Kada se, valjda, uvjerio da ipak nije u pravu, ubrzo je našao novu žrtvu.

VIDEO Pobješnjeli Ronaldo nastavlja 'ludovati': Bale, Modrić i društvo zaprepašteni!

Dok su se igrači spuštali u tunel pred Garethom Baleom kritizirao je vratara Keylora Navasa koji je pogriješio na isteku poluvremena. Kostarikancu je to bio prvi veći „kiks“ otkada je došao u Real. Prošle sezone bio je ponajbolji, a možda i najbolji igrač Reala, plijenio je sigurnošću, spašavao je suigrače i momčad u brojnim situacijama.

I u drugom poluvremenu protiv Borussije imao je nekoliko odličnih obrana. Navas se tek vratio na travnjak nakon dugotrajnih problema s Ahilovom tetivom i trebat će malo vremena da uđe u staru formu, no Ronaldo očito nema baš razumijevanja i nije pretjerano impresioniran Kostarikancem.

Kamere su ga uhvatile dok je „ogovarao“ Navasa objašnjavajući Baleu kakvu je pogrešku napravio i što je trebao napraviti, kao da Navas to i sam ne zna. Bale ga je samo slušao i nije ništa komentirao, tko zna o čemu je razmišljao, možda o tome što Ronaldo priča o njemu drugima. Ronaldovi suigrači javno ne kritiziraju najveću zvijezdu kluba, nitko se to ne usudi, ali njihovi pogledi i izrazi lica sve govore.

U Las Palmasu i treningu u Dortmundu na licima im se vidjela nevjerica i zaprepaštenje. Ronaldo si dopušta baš sve i nitko mu ništa ne može. Tako barem izgleda, jer nema reakcije kluba. Navodno mu je tek kapetan Sergio Ramos nakon utakmice u Las Palmasu nježno dobacio da nije baš u redu to što radi. Zidane je ostao nijem i suzdržan, iako mu je Ronaldo navodno i u svlačionici nastavio prigovarati. 

Nije to ništa novo, Real je već odavno postao talac svoje najveće zvijezde. Kako se ponaša Ronaldo očito smatra da je veći i od najvećeg kluba na svijeta. To do sada nije palo na pamet niti jednom igraču, od Di Stefana do Zidanea, Raula, Figa i pravog Ronaldo. No, nije mu ni za zamjeriti, jer nitko ne reagira i svi šute, barem javno. Šuti i Florentino Perez, za sada i Zidane, ali pitanje je do kada. Zidane je kao igrač imao kratak fitilj, teško da se u mnogome promijenio kao trener. Ako Ronaldo ovako nastavi, pitanje je samo trenutka kada će Zidane eksplodirati.

Više je uzroka Ronaldove nervoze, od loše forme do problema u pregovorima oko produženja ugovora. Iako Real stalno odašilje signale u javnost kako je to samo pitanje formalnosti, pregovori nikako da završe. Neki španjolski mediji pišu da Perez opet razmišlja o prodaji Ronalda.

Navodno je plan potpisati ugovor, a onda za godinu ili dvije prodati ga dok se još nešto može zaraditi. Priča se da su Kinezi jako zainteresirani i voljni ponuditi Ronaldu ugovor kakav svijet nije vidio. Navodno je riječ o 50 milijuna dolara godišnje neto. Trenutačno s Realom pregovara oko 20 milijuna eura. Mamac je bačen, Kina je daleko, ali crv na udici izgleda neodoljivo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider