Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a bio je "otpisan"

Zidane Kovačiću povjerava najodgovorniji zadatak protiv Barcelone!

Još prije samo četiri mjeseca naveliko se govorilo o odlasku Matea Kovačića iz Madrida. U El Clasicu će dobiti najveći zadatak u svojoj dosadašnjoj karijeri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo pet dana ostalo je do najvećeg nogometnog derbija današnjice - ogleda Barcelone i Real Madrida na Nou Campu. Svakim danom Španjolci špekuliraju o raznim kombinacijama koje Luis Enrique i Zinedine Zidane pripremaju za taj susret, a nama su zanimljive priče iz Madrida jer će u sastavu Kraljeva gotovo sigurno startati dvojica Hrvata!

Oporavljeni Luka Modrić neizostavan je "kotačić" u igri Reala, a svakim tjednom koji prolazi to postaje i njegov "učenik" Mateo Kovačić. Marca prenosi da je Zidane upravo za mladog veznjaka pripremio poseban zadatak za subotnji ogled na Nou Campu, a on glasi: "Zaustavi Lea Messija"!

Da, tako je. Kovačić će imati zadatak biti korektor na poziciji zadnjeg veznog i razbijač silovitih napada Barcelone koji će predvoditi ubojiti trojac MSN (Messi, Suarez, Neymar).

Svima je dobro poznato da je Messi igrač koji jednim potezom može riješiti pitanje pobjednika i upravo zato će na njega Zidane staviti posebnog čuvara. Odluka je pala na Kovačića.

"Zidane namjerava primjeniti recept koji mu je donio pobjedu na prošlom gostovanju na Nou Campu (2:1). Tada je Messija zaustavio Casemiro koji je bio neprelazna prepreka u fazi Barceloninih napada. Zidane vjeruje da je Kovačić igrač koji ima potrebnu energiju da ispravlja pogreške svojih suigrača i zatvara eventualne rupe koje će se pojaviti u fazi obrane. Uz to, Kovačić ima kvalitetu da iznese loptu prema naprijed te je vrlo prodoran ako mu se za to pruži prilika", piše Marca.

Strateg Reala još je ljetos govorio, kada se špekuliralo o odlasku Kovačića iz Madrida, da bi Mateo mogao postati krucijalni igrač sredine terena. To se polako, ali sigurno pretvara u stvarnost.

"Otvoren je i spreman za prilagođavanje na sve trenerske zahtjeve koji su za dobrobit momčadi. Od svog dolaska u klub ima najboljeg učitelja, a to je nitko drugi nego Luka Modrić, igrač kojem se divi i na kojeg se ugleda", zaključuje Marca.

Utakmica Barcelone i Real Madrida na rasporedu je u subotu s početkom u 16:15. Podsjetimo, u taj ogled Real Madrid ulazi sa šest bodova prednosti, a Barcelona s velikim problemima u igri i realizaciji. U posljednjih pet utakmica u svim natjecanjima Katalonci su upisali samo dvije pobjede, poraz i dva remija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider