Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Poseban osjećaj'

Zidane: Penali su otišli na našu stranu, ali moglo je biti i drugačije

Real Madrid pobijedio je u finalu Lige prvaka Atletico 5:3 nakon izvođenja jedanaesteraca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida osvojili su Ligu prvaka nakon što su u subotnjem finalu u Milanu boljim izvođenjem penala slavili protiv Atletica sa 5-3, a trener "kraljeva" Zinedine Zidane izjavio je da je moglo završiti i drugačije.

"Čestitam Atléticu i Simeoneu, on je veliki trener. Obje ekipe su se istrošile do maksimuma, penali su otišli na našu stranu, ali moglo je biti i drugačije. Sretan sam i ponosan što sam tako dugo dio ovog kluba i obitelji, prvo kao igrač, pa pomoćni trener i sada kao glavni trener", rekao je Zidane.

Real je poveo u 15. minuti golom Sergia Ramosa na asistenciju Garetha Balea. Atletico je mogao izjednačiti u 48. minuti, no Antoine Grizmann je promašio jedanaesterac. Ipak, Atletico je poravnao golom Yannicka Carrasca u 79. minuti. Do kraja susreta, a potom niti u produžetku nije bilo golova pa je pobjednik dobiven udarcima s bijele točke. Za Real su sva petorica igrača bila precizna, dok je bek Atletica Juanfran pogodio vratnicu u četvrtoj seriji.

"Carlo Ancelotti mi je rekao da je osvojiti LP kao trener sasvim drugačiji doživljaj od onoga kad ju osvojiš kao igrač. Doista je posebno. Sretan sam što sam ju osvojio kao igrač, pomoćni trener i sada kao glavni trener. Kada mi je predsjednik kluba dao priliku sanjao sam o tome, jer sa igračima ovakvog kalibra i talenta možete ostvariti velike rezultate", izjavio je Zidane nakon finala.

Novinare je zanimalo da li je Cristiano Ronaldo igrao ozlijeđen.

"Ronaldo nije bio ozlijeđen, on je OK. Borio se je, puno je trčao, pomagao je suigračima i uvijek je bio pozitivan", istaknuo je trener Reala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider