Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudbinski 'el clasico'

Okršaj Ronalda i Ramosa: Kad je Modrić 'poludio', sve je jasno

Mnogi će reći da se Ronaldo ponaša „nemoguće“ od početka godine, a posebice od dolaska Rafe Beniteza na klupu Reala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sergio Ramos pod svaku cijenu želi nastupiti u „el clasicu“ koji je na rasporedu 21. studenog. Nakon što je ozlijedio rame u Sevilli, liječnici su mu predložili operaciju, no kapetan Reala ipak se odlučio za konzervativnu metodu liječenja kako bi ostavio mogućnost nastupa u derbiju s Barcelonom. Nakon „el clasica“ će odlučiti hoće li na operaciju koja će ga udaljiti s travnjaka najmanje pet tjedana, što znači da bi bio spreman tek početkom iduće godine, odnosno za ogled s Valencijom na Mestalli u 18. kolu Primere.

Izvrijeđali trenera: Zvijezdama Reala prekipjelo, Ronaldo odbačen i napušten

VIDEO Modrić 'poludio' jer mu Ronaldo nije dodao: Ljutili se i ostali

Ramos je na Sanchez Pizjuanu doveo Real u vodstvo postigavši atraktivan pogodak u 22. minuti. Na kraju se pokazalo da su ga škarice skupo stajale. Prilikom pada na travnjak ozlijedio je rame s kojim je imao već dosta problema, desetak minuta kasnije morao je izaći iz igre, a potom je Sevilla okrenula utakmicu u svoju korist i nanijela Realu prvi poraz u sezoni. Mnogi su uvjereni da Real barem ne bi izgubio da je Ramos ostao u igri. Čim je izašao iz igre Real je primio izjednačujući pogodak, a u drugom poluvremenu još dva.

Verbalni okršaj Ramosa i Ronalda

Nije ostao nezapažen verbalni okršaj Ramosa i Cristiana Ronalda pred tunelom koji vodi u svlačionicu. U tom kratkom razgovoru nabijenom frustracijama i nervozom zrcali se koloplet Realovih problema i nevolja. Frustriran porazom i valjda lošom igrom Portugalac je odbio Ramosovu ruku i zagalamio kako su igrali previše obrambeno. Ramos mu je nešto odvratio i pošao u svlačionicu. Portugalac je ljutit na sve i svakoga, ali najviše bi trebao biti na sebe. Odigrao je samo još jednu lošu utakmicu u nizu.

Opet se iskazao s visokom dozom sebičnosti i egocentričnosti. Uspio je čak razljutiti i povučenog Luku Modrića kada mu nije dodao loptu u jednoj izglednoj šansi. Možemo samo pretpostaviti kako bi Portugalac reagirao da je bila obratna situacija. Ronaldo je toliko puta znao urlati i ljutiti se na suigrače kada bi prije njega podmetnuli nogu ili glavu i postigli pogodak, a kamoli kada mu ne bi dodali loptu kada bi bio u boljoj poziciji. Kad je Modrić 'poludio' na Ronalda, jasno je koliko je sve daleko otišlo.

Mnogi će reći da se Ronaldo ponaša „nemoguće“ od početka godine, a posebice od dolaska Rafe Beniteza na klupu Reala. Ronaldo se i prije znao ponašati poput „uvrijeđene frajle“, i prije je iskazivao visoku dozu sebičnosti i arogancije, i prije nije slavio pogotke svojih suigrača, i prije je prijetio odlaskom i isticao kako nije sretan u Madridu, no već dugo nije igrao ovako loše kako igra u posljednjih nekoliko tjedana.

Progledali i bezuvjetni Ronaldovi obožavatelji

Konačno su „progledali“ i mnogi njegovi bezuvjetni obožavatelji. Čak se i takvima popeo na vrh glave. Mnogim navijačima Reala dosta je njegove razmaženosti i egocentričnosti, konstantnih priča o odlasku i javnog koketiranja s drugim klubovima, trenutačno najviše s PSG-om. Najveće kritike ipak idu na račun Beniteza. Mnogi navijači Reala smatraju da je nakon vodećeg pogotka naredio povlačenje, što je u konačnici stajalo Madriđane poraza.

I prije no što je sjeo na klupu Reala bilo je jasno da se Benitezova filozofija ne uklapa u Realov stil nogometa, koji je oduvijek njegovao atraktivan, izrazito ofenzivni, napadački stil nogometa. Za Real obrana nikada nije bila prihvatljiva solucija. Pobjeda bez stila ne znači previše, sintagma je koju su navijači Reala ponavljali desetljećima. No, otkada je u posljednjih desetak godina počela izrazita era dominacije Barcelone španjolskim i europskim nogometom, u Madridu sve češće smanjuju prohtjeve i zahtjeve.

U neka druga vremena treneri poput Josea Mourinha i posebice Beniteza nikada ne bi ni dobili priliku sjesti na klupu Reala, jer se jednostavno ne uklapaju u viziju nogometa kakav Real njeguje desetljećima. Kriteriji na Santiago Bernabeuu očito su dosta pali, pa se čini da bi danas prihvatili osvajanje trofeja i s igrom kakvu Realovi navijači, primjerice u doba „galacticosa“, ne bi htjeli gledati niti jedne sekunde.

'El clasico' određuje sezonu i Benitezovu sudbinu

Jasno je da Benitez ne odgovara Ronaldu, kojem su nisu dopale njegove (logične) ideje da se igra ne vrti isključivo oko jednog igrača i da drugi igrač moraju više sudjelovati u postizanju golova, no čini se da ni veći dio ostatka momčad nije presretan Benitezovim taktičkim rješenjima. Nakon derbija s Atleticom javno su ga prozivali (Benzema) da Real igra prezatvoreno, obranaški, posebice kada povede. Benitez se branio da on nikad nije naredio povlačenje i zatvaranje utakmice nakon vodstva, već da samo traži obveznu igru svih igrača u oba pravca.

Međutim, kako natjerati Ronalda da igra obranu kada se taj pristup ne sviđa ni manje blještavim zvijezdama Reala? U startu je bilo jasno da će to teško ići, a nakon dva i pol mjeseca te bojazni su potvrđene. Ronaldo se očito ne želi prilagoditi, izgleda i igra kao da je duhom odsutan i da mislima već luta po Parku prinčeva. Stoga ne treba čuditi što u posljednjim brojnim intervjuima ni ne skriva da je opcija odlaska sasvim realna mogućnost.

Real u takvim stanju duha dočekuje najveći derbi. Kako stvari stoje „el clasico“ mogla bi biti ključna utakmica sezone za Real i još više za Beniteza. Ili će Real i Benitez pobjedom pregrmjeti trenutačnu krizu i razriješiti sve ili većinu nesporazuma u svlačionici te okrenuti novu, bolju, uspješniju stranicu međusobnih odnosa ili će u slučaju poraza doći do definitivno kraha Benitezove vizije. „El clasico“ neće riješiti pitanje prvaka, ali bi mogao nagovijestiti kako će sezona završiti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider