Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
koga vi želite?

ŽDRIJEB skupina za EURO: Evo koga zasad može izvući Hrvatska

Hrvatska reprezentacija naći će se u drugoj jakosnoj skupini na ždrijebu u Parizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako još četiri reprezentacije nedostaju na popisu putnika za Europsko prvenstvo u Francuskoj, već je sada poznato kako će otprilike izgledati ždrijeb koji je na rasporedu 12. prosinca u Parizu.

Hrvatska će biti u drugoj jakosnoj skupini i neće moći igrati s Italijom, Rusijom, Austrijom i Švicarskom. U toj će skupini biti i susjedna BiH ukoliko prođe u dodatnim kvalifikacijama. U redu iz play-offa čekaju i Ukrajina (ako ne prođe BiH) te Švedska (ako ne prođu BiH i Ukrajina). Ako sve tri ove reprezentacije ne uspiju u borbi za Euro, tamo će upasti Poljska.

Oni su najveći 'luzeri' u Europi: Nizozemska šokirana, što im se dogodilo?

Najveći sretnici kvalifikacija: Trenutak kad su shvatili da su na Euru

EURO 2016: Još osam 'lovaca' na četiri slobodna mjesta, objavljeni nositelji

U prvoj jakosnoj skupini automatski su domaćini Francuzi te aktualni prvak Španjolska. Po trenutnom koeficijentu tamo su i Njemačka, Engleska, Portugal i Belgija.

U trećem loncu su Poljaci, Česi, Rumunji i Slovaci, a još dva mjesta otvorena su za spomenute Ukrajince i Šveđane. U četvrtom loncu su Turska, Island, Wales, Albanija, Sjeverna Irska i Mađarska ako se plasira. Ostali su po koeficijentu iza.

Teško je reći koja bi reprezentacija bila najbolji izbor iz prve skupine, možda Ronaldov Portugal, ali Slovačka iz treće i Sjeverna Irska iz četvrte skupine bi svakako bili najlakši protivnici u skupini.

Prva jakosna skupina: Francuska, Njemačka, Španjolska, Engleska, Portugal, Belgija

Druga jakosna skupina: Italija, Rusija, Švicarska, Austrija, Hrvatska, ?

Treća jakosna skupina: Češka, Poljska, Rumunjska, Slovačka, ?, ?

Četvrta jakosna skupina: Turska, Island, Wales, Albanija, Sjeverna Irska, ?

Najbolji renking reprezentacija koje se bore za Euro (u zagradi je jakosna skupina u slučaju plasmana): BiH (2), Ukrajina (3), Švedska (3), Mađarska (4), Danska (4), Irska (4), Norveška (4), Slovenija (4)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider