Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teška ili laka skupina?

ŽDRIJEB skupina Eura: HRVATSKA sa Španjolskom, Turskom i Češkom!

Ždrijeb skupina Eura Hrvatskoj je reprezentaciji donio Španjolsku, Tursku i Češku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska će na Europskom prvenstvu u Francuskoj u lipnju sljedeće godine igrati u skupini D u kojoj se još nalaze Španjolska, Turska i Češka. Ždrijeb Eura 2016. u Parizu Hrvatskoj je prvo donio utakmicu s Turskom, onda naša reprezentacija igra protiv Češke, dok ćemo u posljednjem kolu igrati sa Španjolcima, kao i prije četiri godine u Poljskoj.

Hrvatska reprezentacija svoj put na Euru počinje dva dana nakon otvorenja. 12. lipnja 'Vatreni' igraju u Parizu na Parku prinčeva protiv Turske koja je kod hrvatskih navijača u gorkom sjećanju zbog onog nesretnog četvrtfinala Eura u Beču 2008. godine. Osveta je stigla tri godine kasnije kada je Hrvatska ostavila Turke bez Eura u Poljskoj i Ukrajini izbacivši ih u dodatnim kvalifikacijama.

S ovom reprezentacijom Hrvatska će igrati i nakon Eura jer ih je ždrijeb spojio i u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Turke pamtimo i po prvom nastupu Hrvatske na velikim natjecanjima. Kasni Vlaovićev gol za pobjedu na startu EP-a u Engleskoj 1996. godine ušao je u povijest našeg nogometa.

Pet dana nakon otvaranja Hrvatska igra dvoboj sa Češkom u St. Etienneu 17. lipnja. S njima smo dosad igrali samo dvije prijateljske utakmice.

Baš kao i na posljednjem Euru, Hrvati će posljednju utakmicu u skupini igrati protiv jake Španjolske. Nadamo se kako će 21. lipnja u Bordeauxu biti bolje nego prije tri godine u Gdanjsku kada smo mogli pobijediti i izbaciti iz natjecanja kasnije prvake. No, na kraju je slavila Španjolska golom Andresa Inieste.

Skupine Europskog prvenstva u Francuskoj

Skupina A: Francuska, Rumunjska, Albanija, Švicarska

Skupina B: Engleska, Wales, Slovačka, Rusija

Skupina C: Njemačka, Sjeverna Irska, Poljska, Ukrajina

Skupina D: Španjolska, Turska, Češka, HRVATSKA

Skupina E: Belgija, Irska, Švedska, Italija

Skupina F: Portugal, Island, Mađarska, Austrija

"Vatrenima" će ovo peti nastup na europskim smotrama - u Engleskoj (1996) i Austriji i Švicarskoj (2008) smo igrali četvrtinale, a u Portugalu (2002), te Poljskoj i Ukrajini (2012) nismo prošli skupinu.

Bit će to prvo Europsko prvenstvo s 24 nacionalne vrste nakon što je na posljednjih pet EP-a sudjelovalo po 16 ekipa. Reprezentacije će biti podijeljene u šest skupina po četiri. Po dvije najbolje iz svake skupine, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe izborit će plasman u osminu finala.

EURO počinje 10. lipnja na pariškom Stade de Franceu, a finale je na istom stadionu 10. srpnja.

Kako vam se čini skupina Hrvatske na Euru?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider