Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Zoki protiv Zokija'

Ždrijeb se osmjehnuo Dinamu: Finale Kupa na Maksimiru!

Finale Kupa ove sezone igra se na jednu utakmicu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domaćin finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa bit će - Dinamo. Odlučeno je to na današnjem ždrijebu u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza.

Dinamo i Split će u bitci za Kup odmjeriti snage na Maksimiru nakon što su jedni i drugi u polufinalu prošli s ukupnih 2:1. Zagrepčani su eliminirali Rijeku, a Splićani Hajduk.

Dinamo će po 18. put zaigrati u finalu Kupa, kojega je osvajao u 13 navrata, a posljednji 2012. godine, dok će Split po prvi put igrati u završnici.

Ovogodišnji finale Kupa je spcecifičan po tom što će igrati 'Zoki protiv Zokija', jer je ime trenerima oba sastava Zoran, Dinamovog Mamića, te Splitovog Vulića.

"Ne mogu reći da je Dinamo favorit, jer u jednoj je utakmici sve moguće i mi ćemo učiniti sve da osvojimo Kup", izjavio je trener Splita Vulić nakon ždrijeba.

Dinamov trener Mamić bio je pun hvale za svoje suparnike: "Čestitam Splitu na svemu što je dosad napravio, radi se o dobroj momčadi koja raste u formi. Nadam se da će biti veliki broj navijača i da ćemo nakon tri godine ponovno osvojiti Kup", izjavio je Mamić.

 

Srećko Juričić izvukao je stadion Maksimir za domaćina finalne utakmice Hrvatskog kupa koja se igra 20. svibnja.

A photo posted by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff) on

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider