Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prije toga: Liga nacija

Novi format kvalifikacija za Euro: Ždrijeb će se održati u - Dublinu

UEFA je izabrala domaćina ždrijeba kvalifikacija koje ovaj put neće početi u uobičajenom terminu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dublin će 2. prosinca sljedeće godine biti domaćin ždrijeba kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo u nogometu 2020., objavila je u četvrtak na svojim stranicama UEFA.

Svih 55 članica UEFA bit će podijeljeno u 10 skupina sa po pet ili šest reprezentacija koje će od ožujka do studenog 2019. igrati kvalifikacije za EP koje će se, prvi put u povijesti, održavati u 13 država.

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine, znači njih dvadeset, plasirat će se izravno na EP, dok će se za preostala četiri mjesta koja vode na EP reprezentacije boriti kroz dodatne kvalifikacije za koje će se plasirati iz novouspostavljene UEFA-ine Lige nacija.

Liga nacija trebala bi zamijeniti prijateljske utakmice i tako postati trećim velikim međunarodnim natjecanjem za europske reprezentacije nakon svjetskih i europskih prvenstava. Prva sezona natjecanja trebala bi početi u rujnu 2018. godine, nakon SP-a u Rusiji.

Dublin će biti domaćin i tri utakmice samog europskog prvenstva iz grupne faze i jednu utakmicu osmine finala. Drugi gradovi domaćini utakmica Europskog prvenstva 2020. bit će Amsterdam, Baku, Bilbao, Bruxelles, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glasgow, London, Muenchen, Rim i St. Peterburg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider