Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve na jednom mjestu

Ždrijeb koji je Dinamo čekao 49 godina: Pravila koja trebate znati i mogući protivnici

Preostala dva kola za Dinamo u Europskoj ligi bit će formalnost i čekanje ždrijeba šesnaestine finala.

Dinamo čeka ždrijeb Europske lige (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dinamo će nakon 49 godina dočekati Božić u Europi, a nakon što je u utakmici sa Spartak Trnavom na Maksimiru to i službeno potvrdio, misli brojnih njegovih navijača već su odlutale prema veljači.

Tada se, naime, igraju utakmice šesnaestine finala Europske lige – prva je 14. veljače, a uzvrat 21. veljače.

A tko će biti protivnik Modrih u toj fazi natjecanja, bit će poznato u ponedjeljak 17. prosinca, kada se s početkom u 13:00 po našem vremenu u sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu održava ždrijeb.

Može doći netko iz Lige prvaka

U "bubnju" će se naći kuglice s imenima 32 kluba: 12 pobjednika skupina iz Europske lige, 12 drugoplasiranih iz skupina Europske lige, a njima će se priključiti i osam trećeplasiranih iz skupina Lige prvaka.

U ždrijebu će biti 16 nositelja i 16 nenositelja, a nositelji će biti svi pobjednici skupina iz Europske lige plus četiri najbolja trećeplasirana iz Lige prvaka.

Celtic, Sporting, Lazio, Zürich, Slavia Prag, Spartak Moskva, Malmö, Krasnodar, Astana, Vidi, možda čak i Milan. To su kako zasad stvari stoje mogući protivnici iz istog natjecanja ili pak Club Brugge, Galatasaray, Hoffenheim ili Benfica iz Lige prvaka.

Uzvrat 21. veljače na Maksimiru

Dakle, Dinamo će osvajanjem prvog mjesta u skupini izbjeći one najbolje ekipe u ovom društvu i otvara mu se lijepa prilika za pokušaj prolaska u osminu finala, tim više jer je u ždrijebu šesnaestine finala na snazi i pravilo da je nositelj u uzvratu domaćin.

Također, u šesnaestini finala ne mogu se sastati ni momčadi iz iste skupine, kao niti iz iste države.

No prije toga slijede dvije utakmice za čisti gušt, gostovanje kod Fenerbahčea u Istanbulu i sraz s Anderlechtom u Zagrebu.

Može li Dinamo do novog povijesnog uspjeha na proljeće?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider