Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uh, TREBAT ĆE SREĆE

ŽDRIJEB: Hajduk izvukao Maccabi Tel-Aviv, Lokomotiva Genk!

Hrvatski klubovi u play-offu Europske lige saznali su svoje protivnike...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lokomotiva je na ždrijebu play-offa Europske lige izvukla belgijski Genk, dok je Hajduk izvukao izraelski Maccabi Tel-Aviv. Hrvatski klubovi u borbi za skupine Europske lige srećom nisu izvukli najteže moguće protivnike. Prve utakmice na rasporedu su 18. kolovoza, a uzvrati sedam dana kasnije.

Protiv Genka i Maccabija Lokomotiva i Hajduk nisu favoriti, ali to je sigurno puno bolji ždrijeb od Olympiacosa, kojeg su mogli izvući Zagrepčani i Šahtara, kojeg su mogli izvući Splićani. Hajduk je izbjegao i talijanski Sassuolo kojeg je izvukla Crvena zvezda, te prašku Spartu i Gent. Uz Izraelce jedino je armenski Qarabag bio poželjan protivnik u borbi za Europsku ligu.

Lokomotiva će prvu utakmicu igrati doma, dok će Hajduk baš kao i prošle godine protiv Libereca, uzvrat za veliki uspjeh igrati pred punim Poljudom 25. kolovoza, što je bila želja trenera Marijana Pušnika nakon pobjede protiv Oleksandije.

Splićani neće imati nimalo lagan posao i Maccabi je favorit za prolaz dalje. Prošle su sezone izgubili naslov u napetoj završnici sa senzacijom kvalifikacija za Ligu prvaka Hapoel Beer Sheevom, a u 1., 2. i 3. pretkolu kvalifikacija prošli su slovensku Goricu, kazahstanski Kairat i rumunjski Pandurii.

Izraelske legende predvode Maccabi

Vodi ih legendarni Gruzijac Shota Arveladze, mladi trener koji je klub preuzeo prije dva mjeseca. 36-godišnji Yossi Benayoun i 34-godišnji Tal Ben Haim najveće su zvijezde i ujedno legende izraelskog nogometa s iskustvom iz Premierlige, a od stranaca tu su Portugalac Orlando Sa, Haris Medunjanin iz BiH, Nigerijac Nosa Igiebor, Bjelorus Egor Filipenko te veliki talent srpskog nogometa i svjetski prvak s U-20 reprezentacijom, vratar Predrag Rajković.

Nakon dvije pobjede protiv Gorice, veteran Benayoun je u 2. pretkolu spasio Maccabi na gostovanju u Kazahstanu golom u 90. minuti kada je izjednačio na 1:1. U uzvratu je bio identičan rezultat do 86. minute kada prolaz Izraelcima donosi još jedan iskusan igrač, 33-godišnji Gal Alberman za konačnih 2:1.

U 3. pretkolu Maccabi je sve riješio već u prvoj utakmici, baš poput Hajduka, gostujućom pobjedom 3:1 kod rumunjskog Pandurija. U Tel-Avivu prolaz je potvrđen slavljenm 2:1.

Genk se izvukao kod Budućnosti

Lokomotiva je već ostvarila najveći uspjeh u klupskoj povijesti plasmanom u posljednje pretkolo gdje ih čeka Genk. Belgijski klub je u 2. pretkolu prošao podgoričku Budućnost, teško na penale nakon što je u Genku i Podgorici bilo 2:0 za domaćina. U 3. pretkolu dva puta je slavio protiv irskog Cork Cityja, 1:0 kod kuće i 2:1 u gostima.

Parovi play-offa Europske lige:

Maccabi Tel Aviv (Izr) - HAJDUK (HRV)

LOKOMOTIVA (HRV) - Genk (Bel)

Astana (Kaz) -Bate Borisov (Blr)

Arouca (Por) - Olympiacos (Grč)

Midtjylland (Dan) - Osmanlispor (Tur)

Trencin (Slk) -Rapid Beč (Aut)

AEK Larnaca (Cip) -Slovan Liberec (Češ)

Dinamo Tbilisi (Gru)-PAOK (Grč)

Austria Beč (Aut) - Rosenborg (Nor)

Beitar Jeruzalem (Izr) - St. Etienne (Fra)

Vojvodina (Srb) - AZ Alkmaar (Niz)

Maribor (Slo) - Gabala (Aze)

Slavia Prag (Češ) - Anderlecht (Bel)

Astra (Rum) - West Ham (Eng)

Fenerbahče (Tur) - Grasshoppers (Švi)

Brondby (Dan) - Panathinaikos (Grč)

Krasnodar (Rus) - Partizani (Alb)

Gent (Bel) - Škendija (Mak)

Istanbul Basaksehir (Tur)- Šahtar Donjeck (Ukr)

Sonderjysk (Dan) - Sparta Prag (Češ)

Sassuolo (Ita) - Crvena zvezda (Srb)

IFK Goteborg (Šve) - Karabag (Aze)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider