Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će spektakl

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka: Real i Bayern odlično prošli, Barca na Atletico!

U Nyonu je održan ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wolfsburg - Real, Bayern - Benfica, Barcelona - Atletico Madrid te PSG - Manchester City četvrtfinalni su parovi Lige prvaka, odlučio je ždrijeb koji je u petak održan u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Među osam klubova koji su ostali u utrci za naslov europskog prvaka dva su debitanta u ovoj fazi (Manchester City, Wolfsburg), dok ih je polovica već osvajala ovaj trofej (Barcelona, Real Madrid, Bayern, Benfica).

Ovo će biti prvi okršaj Reala i Wolfsburga koji se nikada nisu sreli ni u jednom UEFA-inom natjecanju. Barcelonu, koja jer prvoplisrana momčad španjolskog prvenstva čeka dosta težak posao s drugoplasiranim Atletico Madridom. Bayern dočekuje prvoplasiranu momčad portugalskog prvenstva Benficu, a PSG Manchester City.

Barcelona je dobila samo jednu od posljednjih šest utakmica u Ligi prvaka s klubovima iz Španjolske, dok su u posljednja tri susreta u nokaut fazi između francuskih i engleskih predstavnika sva tri puta prošli dalje francuski klubovi. Zanimljivo je da će okršaj PSG-a i Cityja biti i 'šeički derbi'.

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 5. i 6. travnja, a uzvratni susreti su 12. i 13. travnja. Ždrijeb polufinala bit će održan 15. travnja, prve polufinalne utakmice će biti odigrane 26/27. travnja, a uzvrati 3/4. svibnja. Finalni dvoboj je na rasporedu 28. svibnja (20.45 sati), a igrat će se na stadionu Giuseppe Meazza (San Siro) u Milanu.

Ove godine finale LP se igra na San Siru u Milanu 28. svibnja.

Raspored četvrtfinalnih dvoboja UEFA Lige prvaka:

Utorak, 5. travnja (20.45 sati)

Bayern - Benfica

Barcelona - Atletico

Srijeda, 6. travnja (20.45 sati)

Wolfsburg - Real Madrid

PSG - Manchester City

Utorak, 12. travnja (20.45 sati)

Real Madrid - Wolfsburg

Manchester City - PSG

Srijeda, 13. travnja (20.45 sati)

Benfica - Bayern

Atletico - Barcelona

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider