Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne žele riskirati

Zbog straha od terorizma otkazana utakmica Belgija - Španjolska!

Ipak ništa od nogometnog spektakla u Bruxellesu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prijateljska utakmica Belgija - Španjolska, koja se večeras trebala odigrati u Bruxellesu, otkazana je zbog, kako su naveli Belgijanci, poveće terorističke prijetnje.

Nakon što su u nekoliko koordiniranih napada teroristi u petak u Parizu ubili 129 ljudi i ranili još nekoliko stotina, strah je zavladao čitavom Europom, a posebno u Belgiji i njenom glavnom gradu Bruxellesu gdje su teroristi dogovarali realizaciju napada.

Kao glavni organizator terorističkog pokolja označen je Salah Abdeslam, 26-ogodišnjak rođen u Bruxellesu, koji je još uvijek u bijegu i za kojim je izdana međunarodna tjeralica.

Zbog svega navedenog Belgijanci nisu željeli riskirati te su donijeli (razumnu) odluku o otkazivanju utakmice.

"Vlada nas je kontaktirala u ponedjeljak navečer i preporučila da ne organiziramo utakmicu", objavio je Belgijski nogometni savez (URBSFA).

Trebao je to biti pravi spektakl jer Belgija je od ovog mjeseca prva reprezentacija FIFA-ine ljestvice, a suprotstavila bi im se Španjolska koja nakon debakla na SP-u u Brazilu traži povratak rezultata od prije nekoliko godina, kad su uzeli tri velika natjecanja zaredom (EURO 2008, SP 2010 i EURO 2012).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider