Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Investicija od milijardu funti

Abramovič na mukama: Najskuplji stadion u Europi opasno ugrožen

Novi stadion Chelseaja trebao bi biti izgrađen na mjestu starog koji će biti u potpunosti srušen.

Stamford Bridge i nekretnina obitelji (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Chelsea je u ožujku prošle godine dobio zeleno svjetlo londonskih vlasti za izgradnju novog stadiona, no u međuvremenu je naišao na neočekivane probleme.

Novi stadion Chelseaja trebao bi biti izgrađen na mjestu starog koji će biti u potpunosti srušen. Ruski milijarder na čelu engleskog kluba Roman Abramovič planira investirati golemu svotu.

Rušenje starog i izgradnja novog stadiona stajat će londonski klub više od milijardu funti, po čemu će biti najskuplji u Europi. Novi Stamford Bridge trebao bi imati nešto više od 60.000 sjedećih mjesta te bi trebao biti otvoren 2021. godine.

I sve to izgledalo bi krasno da ne postoji jedan „mali problem“. Naime, obitelj Crosthwaite koja već 50 godina živi u blizini stadiona podigla je tužbu protiv Chelseaja i tako na neodređeno vrijeme stopirala realizaciju projekta.

Navedena obitelj požalila se da će ostati bez prirodnog svjetla zbog izgradnje golemog stadiona koji će jedan dio njihove nekretnine ostaviti u debeloj sjeni. Ne traže da se potpuno obustavi izgradnja, nego da se reducira veličina stadiona. Okolni stanari pristali su dati dopuštenje za izgradnju, ali obitelj Crosthwaite ne popušta čak ni uz izdašnu stimulaciju.

Navodno su hladno odbili kompenzaciju koja sačinjava šest znamenki. Uporno se pozivaju na engleski zakon koji svakome jamči pravo na prirodno svjetlo. Nije jasno kako će se problem riješiti. Možda bi još izdašnija financijska ponuda mogla omekšati stav obitelji koja očito financijski vrlo dobro stoji i bez problema može čekati bolju ponudu.

Za ilustraciju i bolju predodžbu, engleski mediji javljaju da je slična kuća u blizini nedavno prodana za 1,18 milijuna funti. Radi se o prilično uglednom kvartu gdje u pravilu stanuju imućniji građani Londona.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider