Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
pogledajte ''dragulj''

Sad je sve spremno: Novi stadion Chelseaja za četiri godine

Londonski Chelsea može krenuti u realizaciju 500 milijuna funti vrijeednog projekta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Londonski gradonačelnik Sadiq Khan odobrio je plan trenutačno vodećeg kluba engleskog nogometnog prvenstva Chelseaja za dogradnju stadiona Stamford Bridgea kojom bi se kapacitet povećao sa sadašnjih 41,663 na 60,000 mjesta.

"Zadovoljan sam visoko kvalitetnim i spektakularnim dizajnom koji će značajno povećati kapacitet stadiona, a ujedno i navijačima omogućiti nesmetani dolazak sa obližnjih transportnih lokacija. Bit će to dragulj u sportskoj kruni Londona koji će privući navijače iz svih krajeva svijeta", kazao je Khan.

Još u siječnju je lokalno gradsko vijeće odobrilo planiranu gradnju, no za početak radova Chelseaju je bilo potrebno i odobrenje gradonačelnika. Ipak, iz kluba su objavili kako je potrebno poduzeti još neke korake prije početka radova.

"Potrebni su još neki koraci, kako tijekom tako i nakon planiranog procesa prije no što se krene s radovima", stoji u Chelseajevu priopćenju.

Chelsea planira uložiti oko 500 milijuna funti za proširenje stadiona, a radovi bi trebali biti gotovi do ljeta 2021. godine.

Igralište na Stamford Bridgeu u zapadnom Londonu postoji još od 1877. godine, a Chelsea igra na njemu od svog osnutka 1905. U posljednje vrijeme pojavila se potreba za povećanjem kapaciteta jer su i ostali Chelseajevi gradski rivali nedavno preselili na veće stadiona.

Tako Arsenal igra na Emiratesu kapaciteta 60,000 mjesta, Tottenham Hotspur gradi novi White Hart Lane koji bi također trebao imati kapacitet od 60,000, dok je West Ham United prošloga ljeta preselio na Olimpijski stadion kapaciteta 66,000 mjesta.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider