Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ni među 33

Zar stvarno ni na proširenim popisima nema mjesta za Niku Kranjčara?

Nezahvalno je komentirati listu imena koje neki izbornik odredi za pojedine susrete . Uvijek će se naći netko tko smatra da se i njegovo ime moralo naći među pozvanima. Tu i tamo doći će i do javne prepirke izbornika i ponekog nepozvanog igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije objavio je jedan od širih popisa u zadnje vrijeme. Niko Kovač za utakmice protiv Argentine i Italije sljedećeg tjedna sastavio je listu od čak 33 imena, dakle više nego dvije postave reprezentacije za dvije utakmice. Tako će Kovač na prijateljski susret protiv Argentine u Londonu povesti B momčad, za koju je on doduše izjavio kako ih on ne bi nazvao B momčadi.

Kovač objavio popis: Jedna reprezentaciju za Argentinu, a druga za Italiju

Priliku za da rame uz rame istrče sa argentinskim nogometnim zvijezdama dobit će veliki broj igrača iz HNL-a, njih čak devet. Na širem su se popisu ponovno našili i Milan Badelj i Nikola Kalinić, no mjesta nije bilo za Niku Kranjčara. 30-godišnji Kranjčar oporavio se od ozljede i oduševljava navijače QPR-a. Njegove nastupe, ali i zalaganje redovno hvali i trener Redknapp.

Ni to što će se susret odigrati u ''njegovom'' Londonu nije smekšalo izbornika Kovača. Na pitanje o Niki Kranjčaru izbornik je tek poručio kako one koji nisu pozvani neće komentirati, iako bi baš bilo zanimljivo čuti zašto to nema mjesta za oporavljenog Kranjčara, a ima, recimo, za Matu Jajala ili Marka Roga. Svaka čast HNL-u, ali ni Kranjčar ne nastupa u nižerazrednim županijskim ligama, pa da se na njegovo ime samo odmahne rukom.

Niko Kranjčar nikada nije bio glasan i nametljiv, nikad se nije požalio na status bilo u klubu ili reprezentaciji. Nije od onih koji će stvoriti ''frku'' jer nije među pozvanima i sigurno se neće od reprezentacije opraštati kao neki sada već bivši reprezentativci. Oko njegovih nastupa za reprezentaciju može se raspravljati, ali je li barem zaslužio da sa B momčadi na Boylen Groundu Londonu istrči protiv Argentine, sigurno jest.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider