Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez poštovanja

Xavi stao u obranu prijatelja Casillasa i Nadala: 'Trebamo se zamisliti'

Bivši igrač Barcelone Xavi Hernandez napisao je kolumnu o odlasku Ikera Casillasa iz Real Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Xavi je s Casillasom igrao u španjolskoj reprezentaciji, dok su u klubovima bili veliki rivali. Upravo njih dvojicu smatraju zaslužnim za svojevrsnu pomirbu igrača Reala i Barce u dresu reprezentacije koja je bila preduvjet za osvajanje dva europska i jedan svjetski naslov.

Iskusni veznjak smatra da legendarni španjolski vratar nije zaslužio takav rastanak.

''Ovo što mu se događa ostavlja gorak okus u ustima. Posljednjih godina nisam vidio da uživa u nogometu kao prije. Danas se čini ogorčen i mislim da bi se svi u Španjolskoj trebali zamisliti nad tim. On odlazi u Porto gdje će ga dočekati kao heroja i tamo će ga više cijeniti nego ovdje'', napisao je Xavi u tekstu za španjolski dnevni list La Vanguardia.

Xavi, koji je nedavno potpisao za katarski Al Sadd, smatra da Iker Casillas nije jedina legenda koje se Španjolci olako odriču.

''Ne smije se događati da nema dovoljno poštovanja prema iskusnim španjolskim sportašima, da ljudi zanemaruju sve ono što su učinili za sport i umjesto toga se koncentriraju na nedostatke, ponekad i sa zlom namjernom. To se događa i Rafi Nadalu, najboljem španjolskom sportašu svih vremena'', napisao je Xavi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider