Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tako se to radi

Bilićev West Ham spektaklom odao počast i zahvalio svom kapetanu

Na Upton Parku su sadašnje i nekadašnje zvijezde West Hama Uniteda odigrale spektakl u čast kapetana Marka Noblea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan West Hama Uniteda Mark Noble dobio je nevjerojatnu čast kada mu je klub prije nekoliko mjeseci odlučio organizirati utakmicu posvećenu njegovom liku i djelu. Obično se to radi na oproštajima od karijere, ali Nobleu je tek 28 godina. Prije dva dana je odao veliko priznanje Slavenu Biliću, a danas je on bio heroj ulica istočnog Londona

Radi se o nogometašu koji je rođen tamo gdje se živi West Ham, cijeli je život navijao za klub čiji dres na nogometnim terenima nosi već 12 godina. Osim dvije kratke posudbe u Hull City i Ipswich Town, cijelu je karijeru proveo u najdražem mu klubu. Kao 13-godišnjak je stigao u poznatu Akademiju WHU-a, a četiri godine kasnije zaigrao i za prvu momčad. Bilo je to prije više od 350 utakmica.

I Noble je baš ove sezone u možda i najboljoj formi. Pod vodstvom Slavena Bilića dosegnuo je vrhunac i mnogi ga vide među kandidatima za francusku ekspediciju 23 putnika Roya Hodgsona. Danas nije s reprezentacijom, ali je doživio nevjerojatnu čast.

''Još sam u šoku zbog dočeka. Vidjeti sve ove momke i puni stadion, ne mogu doći k sebi da budem iskren. Ne mogu vjerovati'', rekao je kapetan o spektaklu kakvog se ne bi posramile i puno veće nogometne veličine.

Sadašnja momčad West Hama slavila je rezultatom 6:4 protiv zvijezdi. Zanimljivo, Paolo di Canio zaigrao je za obje ekipe, a za zvijezde su igrali braća Rio i Anton Ferdinand, koji su potekli u ovom klubu, pa Teddy Sheringham, Scott Parker, Yossi Benayoun, Michael Carrick, Lee Bowyer, Stewart Downing, Jamie Redknapp, Carlton Cole, Craig Bellamy i mnogi drugi.

Najavljen je bio i aktualni menadžer kluba Slaven Bilić, no on se ipak držao odijela i klupe. Zna se kako hrvatski stručnjak ima problema s kukom zbog čega i ima onaj svoj specifični hod.

Čekičari su trenutno na senzacionalnom petom mjestu Premierlige sa samo bodom zaostatka za četvrtim Manchester Cityjem. Ne bi bilo dobro da 'zbog ozljede na utakmici' ostanu bez menadžera koji je tvorac pravog malog čuda u oproštajnoj sezoni legendarnog Upton Parka.

Pred Bilićem su dvije važne domaće utakmice. Za vikend stiže Crystal Palace, a tjedan dana kasnije – Arsenal.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider