Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatno, ali je istina

Mali klub kao primjer svima: 11 sezona zaredom ostvaruju dobit

Financijski rezultat kojeg imaju zaista je raritet u današnje vrijeme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Walsall na ovdašnjim je prostorima poznat uglavnom onima koji se vole kladiti posebno na engleske niželigaše.

Walsall je osnovan davne 1888. godine i ove je godine proslavio 128 godina postojanja, a trenutno se natječe u League One što je treći razred engleskog nogometa.

I dok su na rezultatskom planu zlatna sredina (trenutno su 14. od 24 kluba), na financijskom im nema ravnih. U današnje vrijeme gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je Walsall 11 sezona zaredom više zaradio nego li potrošio.

Taj dobitak iznosi 417 tisuća funti i premda to nije neko bogatstvo u nogometnom svijetu, razumljivo je što se predsjednik kluba Jeff Bonser pohvalio i javnosti predočio plodove rada.

Ubiru plodove lokacije

"Vjerujem da je ovo značajno postignuće s obzirom da se nalazimo u sve konkurentnijem okruženju", stoji između ostalog u Bonserovoj izjavi za javnost.

Inače, osim sponzorstava, Walsall dobar bio budžeta popunjava i zahvaljujući lokaciji na kojoj je smješten. Stadion Bescot (kapacitet 11.300) nalazi se tik uz autocestu, a zemljište na kojem se konstantno nalaze reklamni panoi u vlasništvu je kluba pa i od toga redovito stiže sasvim pristojna svota.

Zaradili su i od prošlogodišnjeg koncerta kojeg je na njihovom stadionu održao Sir Elton John.

"Nadam se da će to otvoriti put i drugim umjetnicima da razmotre naš stadion kao poprište održavanja svojih nastupa. Mi ćemo ih kao klub spremno dočekati", poručio je predsjednik Bonser.

Dodajmo kako je Walsall prošle sezone zaigrao u play-offu istog ovog ranga, ali nije uspio se plasirati u Championship - s ukupnih 6:1 isprašio ih je Barnsley pa će još neko vrijeme pričekati na plasman u viši rang.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider