Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedni favoriti, a drugi...

Vode "rat" za titulu, a sad ih čekaju veliki izazovi u Ligi prvaka

Pred nama je nastavak osmine finala Lige prvaka, u fokusu su engleski pretendenti na titulu.

Liverpool – Manchester City (GOL.hr)

Liverpool i Manchester City vode žestoku borbu za naslov prvaka Engleske ove sezone, a ta borba će za jedne i druge od ovog tjedna biti dodatno uzbudljivija jer paralelno s domaćim prvenstvom čeka ih i nokaut faza Lige prvaka.

Večeras je, s početkom u 21:00, na Anfieldu dvoboj između Liverpoola i Bayerna.

Ovo je jedna od onih utakmica koje možete gledati ekskluzivno na PlanetSportu, čak i ako niste pretplatnik ovdje možete aktivirati gledanje na zahtjev i pratiti utakmicu live.

Što je Kovač spremio Kloppu?

Jurgen Klopp protiv Nike Kovača u prvom od dva velika okršaja za prolazak u četvrtfinale.

Prošle sezone Redsi su dogurali do samog finala u kojem su poraženi od Real Madrida, a i ove sezone imaju velike ambicije. Uoči ovog dvoboja Klopp ima strašno velikih problema u obrani gdje najbolji stoper Virgin van Dijk ne može igrati zbog žutih kartona, Joe Gomez zbog slomljene noge, dok je upitno hoće li nastupiti naš Dejan Lovren koji je u fazi oporavka nakon lakše ozljede bedra.

Kovača pak muči ofenziva - Thomasa Mullera nema zbog crvenog kartona, a problema s ozljedama imaju Arjen Robben, Kingsley Coman i Corentin Tolisso. Nije isključena mogućnost da Coman naposljetku i zaigra.

Bayern smanjio zaostatak, Liverpool prosuo prednost

Što se nekakvog generalnog raspoloženja tiče, Bayern čeka ovaj susret u nešto boljem momentu s obzirom da je pobjedom kod Augsburga i zahvaljujući remiju Borussije Dortmund kod posljednjeplasiranog Nurnberga stigao na samo tri boda zaostatka u borbi za naslovom prvaka Njemačke. S druge strane, Liverpool je u Engleskoj imao naoko komotnu situaciju pred Cityjem, ali je dosta toga uprskao s dva remija te je trenutno poravnat s glavnim konkurentom za titulu.

Vjerojatni sastav Liverpoola: Alissona, Arnold, Fabinho, Matip, Robertson, Milner, Henderson, Wijnaldum, Salah, Firmino, Mane

Vjerojatni sastav Bayerna: Neuer, Kimmich, Sule, Hummels, Alaba, Goretzka, Thiago, Gnabry, Rodriguez, Coman, Lewandowski

City veliki favorit protiv Schalkea

Još jedan dvoboj kojeg ćete moći pratiti samo i jedino na PlanetSportu je Schalke - Manchester City. Ta utakmica igra se u srijedu s početkom u 21:00 i tu je City veliki favorit.

Kad je održan ždrijeb osmine finala, u prosincu su se svi odmah složili kako je City najbolje prošao i kako bi trebao imati najlakši posao.

Momčad Pepa Guardiola se značajno podigla u formi u posljednje vrijeme, u Engleskoj gaze sve pred sobom i veliki su favoriti protiv Schalkea koji je ove sezone katastrofalan u Bundesligi (imaju samo šest pobjeda u 22 kola i trenutno su na tek 14. mjestu).

Jedan i drugi sastav pogođeni su ozljedama, ali te nevolje manje bi se trebale osjetiti kod aktualnog prvaka Engleske koji ima znatno širi kadar nego li Nijemci.

Vjerojatni sastav Schalkea: Nubel, Bruma, Sane, Nastasić, Caligiuri, Rudy, McKennie, Oczipka, Uth, Kutucu, Matondo

Vjerojatni sastav Manchester Cityja: Ederson, Walker, Stones, Laporte, Danilo, Fernandiho, Sterling, D. Silva, De Bruyne, Sana, Aguero

Za one koji nisu znali, PlanetSport prenosi svih 120 utakmica po sezoni, što je sjajna vijest za sve koji ne žele propustiti niti jednu od njih, a večeras osim navedenih možete ekskluzivno pratiti i dvoboj Lyon - Barcelona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider