Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brojne ozljede, ali...

Vlado Boban predstavio situaciju: Pogledajte kako će Čačić napasti Kosovo

Hrvatska u četvrtak s početkom u 20:45 gostuje u Skadru kod reprezentacije Kosova u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmica u Skadru i tri dana kasnije u Tampereu izbornik Ante Čačić suočio se s brojnim problemima. Na čak četiri igrača ne može računati zbog ozljeda, a veliki problem je i slaba minutaža nekoliko stožernih igrača. Više o tome koliko se promijenila slika reprezentacije u odnosu na prošlu utakmicu protiv Turske otkrio je novinar Nove TV Vlado Boban.

"Ozljede su poharale svlačionicu Ante Čačića i situacija je sve samo ne bajna. Čačić je prvo ostao bez najboljeg igrača Luke Modrića. Hrvatski kapetan ozlijedio je koljeno te morao operirati hrskavicu, a zbog toga će izbivati oko mjesec dana.

Zatim je reprezentacija ostala bez vođe Liverpoolove obrane Dejana Lovrena. Lovren je nakon utakmice protiv Swanseaja imao velikih problema s leđima i nije spreman za Kosovo i Finsku. Ivan Rakitić nije nastupio za Barcelonu protiv Celte zbog upale ahilove tetive. Umjesto njega je pozvan Domagoj Antolić.

Posljednji se ozljedio Marko Pjaca i to u onih 20-tak minuta igre protiv Dinama. Ozljeda lisne kosti preveliki je rizik da zaigra u ove dvije utakmice.

'Rezervni' Vatreni bez minutaže u svojim klubovima

Hrvatska je protiv Turske na Maksimiru igrala prije točno mjesec dana i od tada je osim ovih ozljeda problem postala i minutaža brojnih igrača.

Prije svega mislimo na našeg desnog bočnog Šimu Vrsaljka koji je u pet utakmica od Turske za svoj Atletico odigrao samo jednu protiv Sportiga u Primeri. Nije standardan ni Ivan Strinić. Branič Napolija je odigrao u posljednjih pet utakmica samo 67 minuta.

Marcelu Brozoviću kod Franka De Bura ne cvjetaju ruže. Nije uopće zaigrao ni minutu od utakmice Hrvatske i Turske, a s obzirom na aktualni status u Interu pitanje je i kada će?

Jedan od onih koji bi u ovakvoj situaciji bili u ozbiljnoj kombinaciji za sastav je Marko Rog. On u Napoliju sjedi na klupi i također poput Brozovića nije uopće igrao.

Tin Jedvaj je odigrao dobru utakmicu protiv Španjolske na Euru, no u svom Bayeru je odigrao tek 87 minuta u posljednjih mjesec dana, s tim da u posljednje četiri utakmice uopće nije bio u kadru.

Pivarić umjesto Strinića i s dva napadača

Nakon ovih ozljeda i problema s minutažom Ante Čačić će vjerojatno izvesti sutra ovaj sastav protiv Kosova.

Subašić, Ćorluka, Vida i Vrsaljko nisu upitni. Josip Pivarić jedan je od Čačićevih miljenika i vjerojatno će dobiti prednost ispred nestandardnog Strinića.

Milan Badelj je sigurno na zadnjem veznom, a puno se očekuje od Matea Kovačića koji dobiva sve više prilika u prvih 11 kod Zinedinea Zidanea.

Neupitan je naravno Ivan Perišić, a u nedostatku Pjace desnu stranu veznog reda pokrit će vjerojatno Brozović. Poznato je koliko Čačić cijeni Mandžukića kojem će se vjerojatno u vrhu napada pridružiti Nikola Kalinić.

Nadamo se da će Vatreni pronaći put do pobjede u Skadru, a onda se uspješno prebaciti na novo zahtjevno gostovanje, u nedjelju u Tampereu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider